Uncategorized

Najbolj nezaustavljiv igralec lige v prodorih je… Luka Dončić! Proti Kingsom je v 43 minutah izvedel kar 41 prodorov!

Povprečje Dončića na 3 tekmah v Orlandu: 34 točk, 14 skokov, 11 podaj

Po treh tekmah v mehurčku, Luka Dončić v povprečju zbere skoraj 34 prodorov na tekmo, skoraj 8 več od Ja Moranta in 9 več od Russella Westbrooka. Ob tem pa Dončić v prodorih doseže še skoraj 24 točk na tekmo, ob izjemnem 61% metu. Prodore, ki jih ne zaključi z metom, pa zaključi s podajo prostim soigralcem, ko nase navleče dodatne obrambe igralce. Dončić je tako na tekmi proti Kingsom, v statistiko vpisal tudi 25 potencial podaj. To so podaje prostemu igralcu, ko ta zgreši met. Ob bolj razpoloženih soigralcih, bi torej Dončić proti Kingsom lahko dosegel tudi več kot 20 podaj.

Te številke potrjujejo, da je 21-letnik v izjemni formi. Edina pomanjkljivost v njegovi igri je še met iz razdalje, toda kljub temu je zaradi nezaustavljivosti pod obročem, njegov odstotek meta iz igre še vedno zelo dober. Skupaj z dobro igro v obrambi, te številke potrjuje, da je Dončić odlično pripravljen, če pa mu steče še met iz razdalje, bodo pa že tako “vesoljske” številke, postale še bolj dah jemajoče. Potem bo namreč Luka postal nesporni MVP mehurčka, saj že sedaj na tekmo prispeva kar 34 točk (48%), 13,7 skokov in še 11 podaj. Neverjetne številke, neverjetnega Dončića, ki ima še vedno veliko prostora za napredek. To je pa verjetno najbolj impresivno dejstvo, glede na to, da že sedaj igra na zgodovinsko visokem nivoju.

Več o Dončićevi absolutni dominanci v prodorih in pod obročem to sezono lahko izveste v naši video-analizi, kmalu pa še podkast na to temo.