Podkasti

Tekma GENERACIJE!

S tako zvenečim imenom je namreč Klemen Prepelič poimenoval četrtfinalno tekmo proti Latviji, po kateri bi se Slovenija v primeru zmage, že lahko borila za medaljo. Četrtfinalna stopnička je bila za našo reprezentanco usodna že ničkolikokrat. Samo na treh izmed zadnjih štirih prvenstev, je bil za Slovence usoden poraz v četrfinalu. Vsakič proti kasnejšemu prvaku.

Selektor Kokoškov, ki na čelu reprezentance ostaja neporažen, bo to moral ostati še po naslednji tekmi in potem vajo ponoviti na eni, ali pa obeh zadnjih tekmah EuroBasketa. Če bo pri tem uspešen, se bo ne glede na barvo osvojene kolanje, skupaj s to selekcijo z zlatimi črkami zapisal v slovensko košarkarsko zgodovino.

Toda na poti do željenega cilja bo potrebno v torek ob 20.30 preskočiti prvo oviro, izjemno reprezentanco Latvije, ki v številnih ključnih statističnih kategorijah, sodi med najboljšo trojico moštev letošnjega EuroBasketa. Tudi tokratni podkast smo zato razdelili na dva dela. V prvem smo nekaj besed namenili že odigrani tekmi z Ukrajino in pregledu bojev v osmini finala. V polfinalu bodo verjetno na zmagovalca našega srečanja čakali Španci, toda do tam se bo najprej potrebno prebiti.

Celotni drugi del podkasta pa smo zato posvetili napovedniku jutrišnje tekme, ki bo v veliki meri vplivala na končno oceno te reprezentance, njenega vodstva, trenerjev in igralcev. Kaj so slabosti in kaj prednosti Latvije? Kje bodo naši igralci morali biti najbolj pozorni v obrambi in kje bodo lahko iskali svoje priložnosti v napadu? Vse to in še več v tokratni epizodi EuroBasket vodiča. Podkast lahko s klikom na povezavo najdete tudi na SoundCloudu, iTunesih in seveda naši spletni strani.

Prijazno vabljeni k poslušanju

Leave a Response