Podkasti

SLOVENIJA – PRVAK EVROPE!

Slovenija je prvak Evrope. S svojo igro na jubilejnem 40. EuroBasketu si je prislužila simpatije košarkarskih navdušencev širom sveta ter brez poraza zasluženo osvojila najbolj cenjeno košarkarsko trofejo stare celine. Tema tokratnega EuroBasket vodiča je seveda finalna tekma med Slovenijo in Srbijo, ki je navdušila tudi tiste bolj zahtevne košarkarske sladokusce.

Slovenija je v finalu prikazala boljšo igro od nasprotnika ter Srbe v izenačeni in živce parajoči končnici premagala brez dveh najboljših igralcev, Gorana Dragića in Luke Dončića. Dveh igralcev, ki v tem trenutku združujeta preteklost, sedanjost in prihodnost slovenske košarke.

Goran Dragić se je z osvojitvijo naziva najbolj koristnega igralca pridružil zelo eksluzivnemu klubu evropskih košarkarskih legend. Le redke izmed teh legend pa se lahko pohvalijo še z uvrstitvijo v eno izmed idealnih peterk NBA lige. To je zaenkrat uspelo le Pau Gasolu, Dirku Nowitzkemu, Tonyju Parkerju, Draženu Petroviću, Peji Stojakoviću in Goranu Dragiću.

Ali lahko torej o Dragiću že govorimo kot o enem izmed najboljših evropskih igralcev vseh časov? Več v podkastu, kjer smo seveda spregovorili tudi o neverjetnem Dončiću, ki je prav tako kot Dragić prvenstvo končal v idealni peterki turnirja. Ob igrah 18-letnika nam že sedaj zmanjkuje presežkov, pa je šele na začetku svoje nedvomno blesteče kariere. Goran Dragić je dejal, da bo Dončić postal eden izmed najboljših igralcev vseh časov. Je to res možno?

Spregovorili smo tudi o tem, kateri igralec slovenske reprezentance je najbolj podcenjen. Resnih kandidatov je nedvomno več, verjetno je pa med njimi tudi selektor Igor Kokoškov, ki bo po letošnjem EuroBasketu med najboljšimi moštvi v Evropi kmalu lahko izbiral bodočega delodajalca, če bo to seveda želel.

Nismo pa se mogli ogniti tudi temi sodnikov. Ali so le-te vplivali na razplet nedeljske tekme? Po mnenju velike večine nevtralnih opazovalcev ne, toda v Srbiji so mnogi prepričani drugače. Ali imajo prav, ali pa se le ne morejo sprijazniti s porazom proti boljšemu moštvu? Tudi o tem več v podkastu o tekmi, ki se bo z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenskih športnih dosežkov. Prijazno vabljeni k poslušanju.