Podkasti

MVP Goran Dragić, preudarni Kokoškov, in Slovenija v lovu na zgodovinsko kolajno

Tokratni podkast smo razdelili na dva dela. V prvem smo se posvetili srečanju s Francijo in slovenskim bojem v skupini, drugi del pa smo posvetili bojem na izpad, ki se s tekmo med Slovenijo in Ukrajino, začnejo že v soboto, ob 11.30 po našem času.

Kot omenjeno, pa smo začeli s kratko analizo srečanja med Slovenijo in Francijo, največ časa pa smo posvetili odličnemu delu, ki ga na tem prvenstvu opravlja glavni trener Igor Kokoškov. Morda je bilo celo usojeno, da bo Goran Dragić, kot kaže z njim sklenil karierni ciklus, ki ga je pravzaprav pod njegovim budnim očesom, začel že pred 9 leti v Phoenixu.

Naš najboljši posameznik, je po prvem delu tekmovanja, obenem tudi najboljši posameznik prvenstva. Svoje soigralce izjemno vodi na parketu, njegovo delo pa se ne konča tudi po tem, ko sede na klop. V reprezentanci namreč odlično opravlja vlogo mentorja ter Luki Dončiću z zgledom in besedami, nazorno kaže pot, ki jo bo moral ubrati najbolj nadarjeni najstnik na svetu.

Seveda nismo mogli tudi mimo teme, ki je na vseh prizoriščih že bila vroča tema pogovorov med novinarji in navijači. Na tem prvenstvu sodijo tretjerazredni sodniki, ki so s svojimi odločitvami že sprovocirali celo vrsto igralcev in trenerjev, na obeh straneh, pri poražencih in tudi pri zmagovalcih. To pa je več kot očiten znak slabega sojenja, ki bi znalo v drugem delu tekmovanja močno vplivati na končen izid EuroBasketa.

Drugi del podkasta pa smo seveda posvetili bojem na izpad, ki se že zelo zgodaj v soboto začnejo s tekmo Slovenije in Ukrajine. Kaj naše igralce čaka v Turčiji in kdo so naši morebitni nasprotniki v nadaljevanju tekmovanja? Bo Slovenija v četrtfinalu dobila priložnost za maščevanje Srbom? Nas bodo v morebitnem polfinalu potem pričakali Španci? Ali je pred srečanjem z Ukrajino, razmišljanje o morebitnih nasprotnikih sploh smiselno?

Vse to in še mnogo več v najnovejši epizodi EuroBasket vodiča, ki jo lahko najdete na iTunesih, YouTubu in SoundCloudu, če iščete besedo Sportinfo.

Prijazno vabljeni k poslušanju

Leave a Response