Podkasti

Luka Dončić na poti proti prvemu “picku” piše nova poglavja košarkarske zgodovine

Luka Dončić na poti proti prvemu “picku” piše nova poglavja košarkarske zgodovine, zlati reprezentanti blestijo po Evropi, novi selektor pa pripravlja taktiko za kvalifikacije

Luka Dončić je po pravljičnem reprezentančnem poletju v enakem slogu začel tudi sezono v Realu iz Madrida. Po dveh zaporednih nazivih MVP tedna, je sledil še naziv MVP meseca in visoko vodstvo na evroligaški MVP lestvici. Podobno je Dončić odigral tudi v domačem prvenstvu in po enem mesecu zdesetkani Real zavoljo brilijantnega najstnika še ni poznal poraza. Toda poškodbe skoraj vseh visokih igralcev so vendarle zahtevale svoj davek, Real pa je pravkar proti Barceloni utrpel prvi poraz v domačem prvenstvu in tretjega v zadnjih dveh tednih.

Breme, ki ga je v tem času moral nositi mladi zvednik Reala ni bilo lahko, saj je bilo moštvo v napadu povsem odvisno od njegove kreacije in košev, v obrambi pa zaradi pomakanja centrov, tudi od njegovih skokov. V podkastu smo tokrat podrobno analizirali Dončićev začetek prelomne sezone in igro Reala. Kakšen izbor mu ameriški mediji napovedujejo na naslednjem naboru, ki naj bi bil po zagotovilih strokovnjakov zgodovinsko dober. Kako se Dončić primerja z njegovimi vrstniki na drugi strani Atlantika in famoznim Lonzom Ballom.

V drugem delu pa smo se posvetili zlatim reprezentatom, ki blestijo v svojih klubih po Evropi ter se zazrli proti kvalifikacijam za svetovno prvenstvo. Kako bo spor med FIBO in Evroligo vplival na kvalifikacije in koga bo imel na voljo novi selektor Trifunović? Kaj se dogaja z Zoranom Dragićem? V Franciji blesti Prepelič, v Španiji Blažič, kje bo kariero nadaljeval Čančar? Zakaj si Gašper Vidmar zasluži odlikovanje? Vse to in še več v novem podkastu.

Če vam je vsebina všeč, vas prosimo če lahko pod posnetkom na YouTubu pustite všeček, se naročite na naš kanal in ocenite naš facebook. Prijazno vabljeni k poslušanju.

Leave a Response