KošarkaNaš uvid

Vlatko in Goran nocoj odlično, a žal brez zmage

Čudni rezultati v NBA se nadaljujejo. Zmagujejo ekipe, ki jim manjka polovica prve postave ter ekipe, ki želijo izgubljati. Med njimi žal ni bilo Bullsov in Nuggetsov kljub odličnim igram Gorana in Vlatka.

Nuggets – Hawks 109 – 117

Vlatko Čančar 12 točk (met 5-8, za tri 2-4), 3 skoki in podaja v 17 minutah

Atlanti so manjkali trije igralci prve postave, kar pa se na parketu ni poznalo. Novinec Griffin je poškodovanega Younga odlično zamenjal in s 24 točkami izenačil svoj sezonski rekord. Ekipo je s 34 točkami in 8 podajami dvignil Dejounte Murray. Za obrambo Denverja je predstavljal nerešljivo uganko. Najbolje ga je uspel zaustavljati Gordon, kar so Hawksi reševali z bloki in iskanjem “switcha” oz. menjanjem obrambnega na Murrayu. Z Gordonom na klopi pa si je Dejounte pod vrat zavezal prtiček in pomalical vse igralce, ki jih je Denver namenil obrambi odličnega organizatorja igre.

Na njem bi si želel videti tudi obrambo Čančarja, ki je bil sicer zadolžen za Bogdanovića in kasneje Krejčija. Nobeden od teh dveh ni šel delati bloka Murrayu, saj si slednji Slovenca ni želel videti pred sabo. Vlatko je Bogdanovića odlično pokrival in ga pri zadetem košu za tri tako stisnil, da je Srb pri metu stopil v avt ter te točke izgubil. S Krejčijem, ki se dobro giba in veliko uteka v prazen prostor, je imel večje težave in enkrat “pozabil” nanj ter mu pustil, da je dosegel napadalni skok in koš.

V napadu se je dobro odkrival in po prejeti žogi na trojki hitro vrgel ter zadel dva meta od štirih. Vlatko je izmet očitno zelo dobro natreniral; hitrost meta mu odlično služi kot “catch and shoot” igralcu, natančnost pa s hitrostjo ni izgubil. V svoji ekipi je celo drugi najnatančnejši strelec za tri, takoj za Kentavious-Caldwell Popoeom.

Kljub dobri igri svoji ekipi žal ni mogel pomagati do zmage. V obrambi so bili Nuggetsi premalo zbrani, v napadu pa so se ogreli šele v drugem polčasu po 16-točkovnem zaostanku, kar je Atlanti zadostovalo za zmago. Hawksi so v zadnji četrtini za trenutek sicer izgubili vodstvo, vendar ga Denver s slabo obrambo ni mogel zadržati.

Bulls – Warriors 111 – 119

Goran Dragić 16 točk (6-11 iz igre, 2-2 za tri), 4 skoki in pet podaj

Z drugo postavo ponavadi igra Lavine, tokrat pa je trener menjal rotacijo in namenil vodstvo igralcev s klopi DeRozanu. DeMar žogo ni prepuščal Gogiju, tako kot to počne LaVine, zato je Goran v kotu širil prostor za prodore najboljšega strelca Bullsov.

Goran je v igro vstopil 2:34 do konca prve četrtine in dobro pokrival DiVincenza.

V drugi četrtini je bil zadolžen za Lamba, s katerim je imel malo dela. V napadu so mu končno zaupali vodenje ekipe, kar je takoj izkoristil in spet pokazal dobro kemijo z Drummondom, ki žal ni uspel zaključevati njegovih podaj.

V drugem polčasu je razigraval ekipo z dobrimi podajami, ki so jih soigralci le malokrat uspeli izkoristiti. Po ogromnem zaostanku je Bullsom v zadnji četrtini uspel povratek, v katerem je z dvemi zaporednimi trojkami in nekaj podajami odlično sodeloval Dragić. Rešitelj za prvake je bil Green, ki je sicer kot slab strelec trojk od treh v tej tekmi zgrešil le eno.

Bullsi so celo tekmo zaman iskali rešitev za hitrega Poolea. Dosunmuja je redno prebijal. Caruso ga je uspel bolje zaustaviti, a so Bojevniki zanj preko bloka uspešno iskali slabše obrambne igralce.

Preostale (zanimive) tekme

Presenečenje dneva je z zmago nad Phoenixom pripravil Houston. Po zaostanku 16 točk se je vrnil v igro in prevladal v infarktni zadnji minuti, v kateri so igralci Phoenixa zgrešili kar štiri mete za zmago. Za povratek je bil najbolj zaslužen lanski drugi izbor Green, ki je v tretji četrtini dosegel kar 20 točk in Bookerja v obrambi omejil, kolikor je lahko. Najboljši strelec Phoenixa je še vedno dosegel 41 točk z vesoljskim metom 15-25, a je najpomembnejši met – za zmago – ob koncu tekme zgrešil.

Lakersi so presenetili Milwaukee, ki je LeBronu in Davisu pustil preveč prostora v raketi. Miami se je Bostonu po podaljšku oddolžil za nedavni poraz. Na drugih tekmah so favoriti uspeli upravičiti svoj sloves.

Danes nas ob sedmih tekmah najbolj zanima Dallasovo gostovanje v New Yorku, kjer se bosta Brunson in Dončić prvič srečala kot tekmeca. NBA je Evropejcem šla na roko in tekmo uvrstila v zgodnji termin. Upajmo, da se bo Dallas po težkem porazu proti Detroitu uspel pobrati!