KošarkaPodaljšekPodkasti

Pogovor s Kirkom Hendersonom: Dončić in njegov draft, Giannis, Jokić, NBA in FIBA, NCAA in AAU…

V tokratnem podkastu boste lahko slišali pogovor s Kirkom Hendersonom, urednikom SB Nation portala Mavs Moneyball, ki v ZDA že vrsto let podkasta in piše o Mavericksih, NBA in košarki nasploh. Bil je eden od redkih ameriških novinarjev, ki so že zelo zgodaj začeli govoriti o Luki Dončiću in še bolj specifično o tem, da bi ga na “draftu” morali izbrati ravno Dallas Mavericksi.

S Kirkom smo spregovorili o tem, zakaj je bilo v ZDA toliko dvomov o Dončiću, o njegovem “draftu” in o razlikah med razvojem igralcev v ZDA in Evropi. Spregovorili smo tudi o drugih evropskih igralcih in različnih percepcijah teh igralcev na obeh straneh Atlantika. Kaj Američani menijo o Evroligi in ali lahko Giannis Antetokounmpo popelje Buckse in Grčijo do naslova?

Pogovor je tekel tudi o Nikoli Jokiću, Dallas Mavericksih in o tem, če bodo po poškodbi Dwighta Powella igrali bolj kot Houston Rocketsi, Dončić pa bolj kot James Harden. Na koncu pa smo nekaj besed rekli še o favoritih obeh konferenc in koga bomo spremljali v velikem finalu. Pogovor, ki ga ljubitelji košarke in športa nasploh, ne smete zamuditi.