KošarkaPodkasti

Podkast: DONČIĆ proti YOUNGU, MAVERICKSI proti HAWKSOM

V tokratni analizi več o tem kaj je razkril dvoboj v tem trenutku najbolj opevanih novincev letošnjega NBA nabora in kakšen položaj pravzaprav igra Dončić?

Luka Dončić se je že na samem začetku sezone pomeril z največjima konkurentoma za naziv novinca leta. Po Deandreju Aytonu, ga je sedaj v Atlanti pričakal še Trae Young, ki je na koncu prav tako kot Ayton, bolj zadovoljen zapustil parket. Dončić je sicer odigral precej bolje kot na prvi tekmi, bil najbolj odgovoren za visoko vodstvo, s kar 26 točkami prednosti v 2. četrtini, toda nato so Mavericksi preveč popustili v obrambi, v napadu pa so se še preveč zanašali na met za 3 točke. To pa sta tudi največja problema tega moštva na začetku sezone. Porazna obramba, kjer so trenutno 5 najslabše moštvo lige in ogromno število trojk. Mavsi vržejo največ trojk med vsemi moštvi, po odstotku zadetih trojk so pa 6. najslabše moštvo lige.

Vsekakor dovolj dela za trenerja, ki bo moral tudi natančneje definirati vlogo Dončića v napadu. Ta namreč igra na vseh položajih, razen na položaju organizatorja, na katerem je bil v Evropi najbolj uspešen. Dončić sicer igra skoraj 35 minut na tekmo, več od prvotnih pričakovanj. Vrže tudi 16 metov na tekmo, kar je prav tako več od pričakovanj pred začetkom sezone. Toda ob tem precej manj organizira napade, nikoli ne prenaša žoge in je vedno v vlogi sekundarnega ali celo terciarnega playmakerja v peterki. Dončić več časa igra kot t.i “stretch” 4 krilni center, ki iz trojke širi prostor za prodore soigralcev, kot pa t.i “point forward”, ki organizira napade. Zdi se, da Mavsi želijo, da čim več zaključuje napade in vsako tekmo vrže ogromno trojk. V tokratni analizi ne manjka zanimivih številk in podatkov, ki vam bodo dali globji uvid v začetek sezone in probleme Luke Dončića ter njegovih Mavsov. Prijazno vabljeni k poslušanju.

Podcast najdete tudi na:
https://player.fm/series/sportinfo-podcast
https://itunes.apple.com/si/podcast/sportinfo-podcast/id1275454286?mt=2

Leave a Response