KošarkaPodkasti

Podkast: Analiza tekme Golden State WARRIORS – Dallas MAVERICKS

“Nikoli nisem nervozen”, je bil takoj po tekmi odgovor Luke Dončića na novinarsko vprašanje o njegovi mirnosti v odločilnih trenutkih tekme. “Zame je to nekaj povsem normalnega. To sem delal tudi, ko sem igral pri Realu. Rad mečem v zadnji minuti in mi to ne predstavlja nobenih težav.”

Dončić še naprej navdušuje na drugi strani Atlantika ter postavlja nove individualne mejnike v dresu Dallas Mavericksov, s katerimi je sinoči pokoril oslabljene branilce naslova. Zadnji, ki je pred Dončićem na prvih 15 tekmah svoje kariere zbral toliko točk, skokov in podaj je bil Magic Johnson, pred njim pa Oscar Robertson. V bogati zgodovini lige NBA ni še noben najstnik na prvih 15 tekmah vknjižil toliko točk (292). Ko te izjemne dosežke postavimo ob bok boljšim predstavam Dončićevega moštva, je jasno zakaj slovenski košarkarski virtuoz na vseh lestvicah za novinca leta, (pre)močno vodi pred zasledovalci. Še več, če bo nadaljeval v tem slogu ter še naprej nizal odlične predstave, Dallas pa zmagoval, se kaj lahko zgodi, da bo Dončić že v svoji “rookie” sezoni nastopil na prestižnem “All-Staru”.

Vse o sinočnji tekmi in razlogih za boljšo igro Dallasa pa boste izvedeli v podkastu na spodnji povezavi. Prijazno vabljeni k poslušanju.

Leave a Response