Košarka

Ples milijonov! Minuto po dvanajsti je na prestopnem trgu v NBA že zavrelo!

● Paul George ostaja v Oklahomi – 4 leta, 137 milijonov dolarjev
● Chris Paul ostaja v Houstonu – 4 leta, 160 milijonov dolarjev
● DeAndre Jordan se seli v Dallas – 1 leto, 24.1 milijona dolarjev
● Nikola Jokić je Denverju obljubil zvestobo za 5 let in 148 milijonov dolarjev
● Kevin Durant pričakovano ostaja v Oaklandu – 2 leti, 61.5 milijonov dolarjev
● Trevor Ariza zapušča Houston ter se za 1 leto in 15 milijonov dolarjev seli v Phoenix…

Odločitev Paula Georga, ki so ga mnogi skupaj z LeBronom Jamesom že videli v Lakersih je vsekakor manjše presenečenje. Še posebej po sramotnem izpadu Oklahome v prvem krogu proti Utahu. Zdi se, da se tudi Spursom ne mudi menjati Kawhija Leonarda in pomagati Lakersom, mnogi pa dvomijo, da bo LeBron James prišel v Los Angeles brez konkurenčnega moštva. Kaj bo storil najboljši igralec lige bomo izvedeli v prihodnjih dnevih. Se bodo visokoleteči načrti Magica Johnsona po novem super-moštvu sesuli v prah?

DeAndre Jordan je po pričakovanjih sklenil pogodbo z Dallasom, ki se očitno želi že naslednjo sezono boriti za končnico. Od Nowiztkega se želijo posloviti z uspešno sezono. Prvo peterko bodo zagotovo tvorili Smith, Dončić, Barnes in Jordan. Luka Dončić je z Jordanom dobil izvrstnega pick-and-roll partnerja, toda veliko časa za prilagajanje na NBA ligo ne bo imel. Boj za končnico se namreč na divjem zahodu začne že s prvo tekmo sezone.

Za 8. mesto na zahodu sta se letos spopadli dve moštvi, ki imata v svojih postavah kopico zvenečih imen. Minnesota in Denver. Denver bo za najvišjo možno pogodbo obdržal Nikolo Jokića, poleg njega pa bo za 4 leta in 54 milijonov dolarjev ostal tudi branilec Will Barton. Denver bo tako obdržal vse ključne igralce in naslednjo sezono ciljal na končnico.

Houston bo pričakovano zadržal Chrisa Paula toda obenem izgubil Trevorja Arizo, ki je bil eden izmed ključnih igralcev v rotaciji D’Antonija in ga bodo v Houstonu zagotovo pogrešali. Seli se v Phoenix, ki bo prav tako kot Dallas naslednjo sezono želel biti precej boljši. Tudi na Igorju Kokoškovu bo sedaj precejšen pritisk, saj v Phonixu pričakujejo vsaj kakšnih 12 ali 13 zmag več kot to sezono, če ne že boj za končnico.

Ponoči je bila sklenjena še kopica drugih pogodb, zato bo bolj podroben seznam vseh dogovorov objavljen naknadno. O Jordanu kot potencialnemu kandidatu za prestop v Dallas smo spregovorili že v naši analizi drafta, ki jo lahko najdete na našem YouTubu Sportinfosi kanalu. Nov podkast o reprezentanci, prestopnem trgu v NBA in svetovnem prvenstvu v Rusiji pa že jutri.

Leave a Response