Košarka

Miami že na uvodu pokazal zobe (Heat-Nuggets 125:105)

Čančar zaradi poškodbe ne bo nastopil v Orlandu

Kljub temu, da je Nuggetsom na tekmi manjkalo nekaj ključnih igralcev, so verjetno pred srečanjem z Miamijem pričakovali več. Več pa so verjetno pričakovali tudi po polčasu, ki so ga dobili s 57:56. Temu je pa sledila porazna 3. četrtina, ki so jo izgubili z 38:22. Po slabši igri klopi Miamija v prvem polčasu, je nato v 3. četrtini zobe pokazala tudi klop z Dragićem in tekmo odločila že precej pred koncem srečanja. V zadnji četrtini je žebelj v krsto Nuggetsov zabil Kelly Olynyk, s tremi zaporednimi trojkami 5 mint pred koncem, vse 3 pa je zadel po lepih podajah Dragića.

Tudi Dragić je precej bolje zaigral v 2. polčasu. Tako kot Butlerja, tudi njega obramba nasprotnika v prodorih, ni mogla zaustaviti drugače, kot z osebnimi napakami. Butler je srečanje končal z 11 prostimi meti, Dragić z 10, 10 prostih metov pa je izvajal tudi odlični Bam Adebayo, ki je Nikolo Jokića nadigral na obeh straneh parketa. Prva peterka Miamija je za kar 20 točk dobila dvoboj s prvo peterko Nuggestov, pri kateri se je poznala odsotnost poškodvanih Harrisa, Burtona in Murryja.

Butler je srečanje končal z 22 točkami, 7 podajami in 4 skoki, Adebayo je dosegel 22 točk, 9 skokov in 6 podaj, na klopi Miamija pa sta se najbolj izkazal Olynyk z 20 točkami, 5 skoki in 3 podajami, Dragić pa je v 23 minutah dosegel 13 točk, 5 podaj, 2 skoka ter se izkazal z dobro igro v obrambi, ukradel 2 žogi in podelil še 1 blokado. Jokić je srečanje končal z 19 točkami, 7 skoki in 6 podajami v 34 minutah.

Na žalost v Orlandu ne bo mogel nastopiti Vlatko Čančar, ki ima po poročanju Denver Posta, zlomljeno levo stopalo. Vodstvo Nuggetsov dodatnih pojasnil še ni dalo, zato ne vemo za kako težko poškodbo gre in koliko časa bo Čančar potreboval za okrevanje. V vsakem primeru pa mu lahko zaželimo, da se čim prej vrne na parket.