Košarka

Mavericksi brez Porzingisa (in z Dončićem v novih supergah), na drugi pripravljani tekmi izgubili proti Pacersom (111:118)

Luka Dončić je v 1. polčasu predstavljal nerešljivo uganko za obrambo Indiane ter v manj kot 16 minutah vknjižil 14 točk, 10 skokov in 6 podaj, Mavericksi pa so v prvi četrtini dosegli kar 37 točk. Drugo četrtino so po dobri igri klopi dobili igralci Indiane, ki so po povratku iz slačilnice v 3. četrtini, precej bolje zaigrali v obrambi in Dončića z osebnimi napakami redno pošiljali na črto prostih metov.

Zaradi tega je igra v napadu Mavericksov izgubila nekaj ritma, vendar je bila večja težava obramba Dallasa, ki je nasprotnikom dovolila preveč lahkih košev. Druga peterka Indiane je tudi v 2. polčasu igrala dobro in uspešno ohranila razliko, ki jo je priigrala prva. Nosilci obeh ekip v zadnji četrtini niso igrali.

Dončić je zopet potrdil dobro formo in v nekaj več kot 24 minutah, proti eni od najboljših obramb lige, dosegel skorajšnji trojni dvojček, 20 točk (6/14, 1/4 za 3), 11 skokov in 9 podaj. Kristaps Porzingis na tekmi ni igral, ker je pozabil opraviti testiranje, ki ga mora vsak igralec zjutraj opraviti sam. Zato ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo s prepovedjo nastopa na eni tekmi, Porzingis pa bo zopet lahko zaigral že na naslednji tekmi.

Luka je igral v novih AJ 34 Lows supergah