KošarkaPodaljšek

Mark Cuban: Tekme se bodo morda spet začele igrati čez 60 dni. Morda bomo igrali še v avgustu.

slika: Cubana je kamera med prenosom tekme, ujela v trenutku, ko je na telefonu videl novico o prekinitvi tekmovanja

Koronavirus je tako, kot vse sfere družbe, prizadel tudi šport. Ravno športni dogodki po svetu so tisti, ki privabijo daleč največje množice ljudi, zato so se mnoge lige odločile, da bodo do nadaljnjega igrale pred praznimi tribunami, sedaj pa se vedno več lig odloča tudi o morebitnih prekinitvah sezon, nekatere pa so to po vzoru lige NBA že storile.

Zadnja novica prihaja iz vrst košarkarskega moštva Reala iz Madrida. Igralec Trey Thompkins je okužen s koronavirusom, zato se sedaj v karanteni nahajajo igralci košarkaskega in nogometnega moštva, saj obe postavi trenirata v istem objektu.

Nihče ne ve kdaj se bodo tekmovanja nadaljevala. Lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban pa je povedal, da obstaja resna možnost, da bodo z nadaljevanjem sezone počakali vsaj 2 meseca. “Možno je, da bomo odigrali zadnjih 7-8 tekem sezone in potem takoj začeli s končnico. Obstaja možnost, da bomo tekme igrali še v juliju in vse do sredine avgusta.”

To seveda pomeni, da bodo oslabljena moštva v kvalifikacijah za olimpijske igre, najbolj seveda slovensko, toda povsem možno je, da bodo odpovedane tudi olimpijske igre. Situacija je več kot očitno resna, vodstva tekmovanj po svetu pa sprejemajo preventivne odločitve, ki bodo preprečile širjenje virusa. Kako dolgo bomo brez najljubše razvade množic po celem svetu? V tem trenutku tega ne ve nihče.