Košarka

Luka Dončić: “Vseeno mi je za MVP naziv, zanima me le uvrstitev na končni turnir.” (video)

Real Madrid, ki je na včerajšnjem uvodnem srečanju četrfinalne serije v legendarni OAKI doživel pravo kalvarijo (95:67), se doma že pripravlja na jutrijšnjo povratno tekmo, kjer bo seveda moral zaigrati precej bolje, če bo še želel ohraniti upanje na Final Four turnir, ki bo letos potekal v Beogradu.

Panathinaikos, ki se je v rednem delu sezone ponašal s 3. najboljšo obrambo lige, je povsem zaustavil Realov 2. najboljši napad rednega dela. Vse se je začelo z agresivnim pokrivanjem po celotnem parketu in visokim podvajanjem Dončića, ki so ga skušali v zanko ujeti že na njegovi polovici. To je bilo povsem pričakovano, toda Realovi igralci so kljub temu še vedno delovali zmedeno in presenečeno.

Ko je Dončić zaradi podvajanja žogo moral podati soigralcu, se je napad Reala skoraj po pravilu povsem zaustavil. Po poškodbi Llulla se je namreč težje poškodoval še Facundo Campazzo, Dončić pa zato sedaj poleg sebe na parketu več kot očitno pogreša sekundarnega organizatorja, ki bi lahko izkoristil njegovo podvajanje.

Ob nerazpoloženih soigralcih pa so se lahko Panathinakosovi visoki in atletski Američani ter brat Greek Freaka, še bolj skoncentrirali na Dončića, ki je na trenutke deloval zelo nesigurno. Toda kljub temu je 19-letnik razmeroma uspešen, še posebej če ga primerjamo z ostalimi igralci Reala. Srečanje je končal z 10 točkami in 2 zadetima trojkama. Vsi ostali igralci Reala so zadeli le 1 trojko iz 17 poskusov.

Causeur je tekmo končal brez ene same točke, Fernandez brez zadetega koša iz igre in samo s 3 točkami, Carroll ni zadel niti ene trojke ter srečanje končal samo z enim zadetim metom, Randolph pa je z raztresenim začetkom in 5 izgubljenimi žogami podaril nasprotniku nekaj lahkih košev ter bil skoraj lastnoročno odgovoren za začetni delni izid 10:0. Ta se je nato pred prvim košem Reala hitro povišal še na 20:0, tekma pa je bila pravzaprav odločena že po 5 minutah.

Na drugi strani so poleg odlične obrambe celotnega moštva, igralci Panathinakosa zadeli še 12 od 22 poskusov za 3 točke. V napadu sta blestela Mike James, ki je še letos igral v Phoenixu in Nick Calathes, nekdanji soigralec Bena Udriha v Memphisu ter glavni protikandidat Dončića za naziv MVP-ja. Calathes je s 16 podajami postavil nov rekord končnice ter je zelo blizu temu, da postane MVP Evrolige. Dončić trdi, da ga MVP naslov sploh ne zanima ter mu je pomembna le uvrstitev na končni turnir. Toda če bo Real to serijo še želel spreobrniti v svojo korist, bo tudi mladi Ljubljančan moral zopet odigrati na MVP nivoju.

Leave a Response