Košarka

Luka Dončić je z izjemnim posterjem ovekovečil Kennyja Gabriela (VIDEO)

205 centimetrov visoki krilni igralec iz ZDA si bo nedvomno dobro zapomnil trenutek, ko ga je bodoči “first pick drafta” postavil na poster. V ZDA mnogi Dončiću očitajo pomanjkanje atletskih sposobnosti, toda v tej akciji je najprej preigral Payna, ki je še lani igral v NBA ligi, nato pa s posterjem še “blagoslovil” močnega Gabriela, ki velja za zelo dobrega obrambnega igralca.

Dončić je za pomembno zmago Reala, s katero so v seriji proti Panathinaikosu povedli z 2:1, prispeval 7 točk (met 3/11), 10 skokov, 3 podaje in 1 ukradeno žogo. Z izjemo slabšega meta je odigral dobro tekmo. Pomembne točke je prispeval tudi povratnik po težki poškodbi kolena Sergio Llull, ki je v pomembnih trenutkih dosegel 2 trojki, srečanje pa je s trojko in še prostim metom prelomil Carroll, ki je bil s 17 točkami tudi najboljši strelec Reala, iz igre pa je zadel vseh 6 metov (3 za 2 in 3 za 3).

V vrstah gostujočega moštva je bil zopet najboljši nekdanji soigralec Udriha v Memphisu Nick Calathes, ki je dosegel kar 26 točk (5/10 za 2, 4/9 za 3), temu pa dodal še 3 skoke in 4 podaje. Calathes je glavni konkurent Dončića za naziv najbolj koristnega igralca Evrolige. Zaenkrat ima pred 19-letnikom statistično prednost, toda na koncu bo pomembno tudi kdo bo napredoval. MVP dvoboj še ni odločen. Bo Dončiću uspelo?

Leave a Response