Košarka

Le kaj sta si po koncu tekme povedala Joel Embiid in Goran Dragić, da sta se ob tem tako prešerno nasmejala? (slika)

Serija med Miamijem in Philadelphijo, ki je bila že od samega začetka izjemno bojevita, se je v takem slogu tudi končala. Tudi na peti tekmi smo namreč bili priča trdim bojem in kopici tehničnih napak, večino pa so prejeli igralci Miamija, ki so skušali s fizično igro upočasniti poletni napad Philadelphije. To jim je zopet uspevalo približno 3 četrine, nato pa so domačini, tako kot na prejšnjih tekmah, stopili na plin in v nekaj minutah ustvarili razliko, ki so jo nato rutinirano branili do zaključka tekme (104:91).

Miami se je celotno srečanje boril tudi s sodniškim kriterijem, ki tokrat ni dopuščal tako grobe igre, kot na prejšnjih tekmah. Posledica tega je bilo kar 32 osebnih napak Miamija in 36 prostih metov Philadelphije. Na koncu je bilo razmerje zadetih prostih metov 13 proti 29 za Philadelphijo, ki je zopet (pre)močno dobila skok (53:40). 76ersi so preprosto boljše moštvo na obeh straneh parketa. V obrambi in napadu, kjer se njihovi igralci odlično dopolnjujejo. Embiid in Simmons pa sta obkrožena s številnimi ostrostrelci, ki obenem dobro igrajo tudi v obrambi.

Goran Dragić je srečanje končal s 15 točkami (met 6/16), 5 podajami in 5 izgubljenimi žogami, ki so bile posledica izjemno agresivne obrambe domačinov. Dragiću so igralci Philadelphije celotno serijo posvečali posebno pozornost ter ga agresivno pokrivali in pogosto tudi podvajali. Toda kapetan Miamija je bil kljub temu na 5 tekmah najboljši strelec in podajalec svojega moštva. Povprečno je dosegal malce manj kot 19 točk ob 46.7% metu iz igre in 38.1% metu za 3. Temu je dodal še 4.6 podaje, 2.8 skoka in 1 ukradeno žogo.

Več o tekmi sledi, ne spreglejte pa tudi novega podkasta, ki bo izšel v naslednjih dneh in v katerem bomo spregovorili o NBA končnici ter tem kaj Miami čaka letos poleti. Nekateri dobro obveščeni viri napovedujeju temeljite spremembe. Ne samo na parketu, temveč tudi v ozadju. Več pa na naših kanalih.

Leave a Response