Košarka

Klubi pripravljajo visoke ponudbe Dragiću, toda vse kaže, da bo ostal “doma”

Goranu Dragiću po poročanju mnogih zanesljivih virov letos poleti ne bo manjkalo snubcev. Z odličnimi igrami v rednem delu in sedaj še boljšimi v končnici je dokazal, da še vedno sodi med najboljše organizatorje lige, zato interes številnih moštev za njegove usluge ne preseneča. Viri iz Atlante poročajo, da generalni direktor Hawksov Travis Schlenk pripravlja visoko ponudbo, v višini 40 milijonov dolarjev za 2 leti. Atlanta namreč poleg Traeja Younga nima nobenih sposobnih organizatorjev. Za napredek v naslednji sezoni potrebujejo izkušenega veterana in vodjo, ki bo znal svetovati mladim igralcem. Trae Young je po eni od tekem Miamija na tviterju sporočil, da je Dragić eden od najbolj podcenjenih branilcev lige NBA zato kaže, da so v Atlanti že začeli z lobiranjem.

Med moštvi, ki pripravljajo podobno visoke ponudbe Dragiću so tudi Charlotte Hornetsi in New York Knicksi. Po poročanju Bleacher Reporta pa ga bo v svoje vrste poleti skušalo zvabiti tudi nekaj resnih kandidatov za naslov. Njihove ponudbe bodo sicer precej nižje, kot predvidene ponudbe Hawksov, Hornetsov in Knicksov, toda zaradi možnosti boja za prstan, prav tako mamljive. Nobena skrivnost ni, da si ga v svojih vrstah želijo videti tudi Celticsi in Lakersi, ki so že lansko poletje skušali izpeljati menjavo za Dragića. Nekateri novinarji Dragića povezujejo tudi z Dallasom, San Antoniem in Indiano, še bolj pogosto pa se pojavlja v različnih t.i. “sign and trade” scenarijih, v enem od teh pa ga novinar iz Milwaukeeja povezuje tudi z Bucksi.

Dragić bo tako po končani sezoni od svojega zastopnika Billa Duffyja na mizo dobil zajeten šop ponudb. Izkušeni veteran, ki velja tudi za odličnega vodjo v garderobi in v ligi NBA uživa spoštovanje številnih igralcev, bo tako eden od najbolj zaželjenih igralcev letošnjega prestopnega trga, na katerem ne bo na voljo nobenih bolj znanih “zvezdniških” imen. Toda vsem poznavalcem razmer v ligi NBA je že več ali manj jasno, da bo Dragić po končani sezoni podpisal novo pogodbo z Miamijem. Zaradi tega, ker želi Miami naslednje leto v proračunu imeti dovolj prostora za t.i. “super-max” ponudbo Giannisu Antetokounmpu ali Kawhiju Leonardu, bodo Dragiću letos ponudili približno 20 milijonov dolarjev z obljubo novo dolgoročne pogodbe naslednje poletje. Nekateri viri blizu kluba pa tudi poročajo, da bo Dragić Miamiju dal še nekaj “domačega popusta” zato, da bo moštvo lahko podpisalo novo pogodbo z Jaejem Crowderjem in zadržalo jedro iz te sezone.

Dragić se namreč v Miamiju počuti kot doma, v klubu pa v njem vidijo naslednika Udonisa Haslema, ki še vedno skrbi za red in disciplino v garderobi kljub temu, da že nekaj let ni več v redni rotaciji ter tekme spremlja samo s klopi. V tej vlogi pa čez nekaj let v Miamiju vidijo tudi Dragića, nekateri novinarji pa poročajo, da bo Dragon tudi po koncu kariere nadaljeval z delom v klubu tako kot legendarni Alonzo Mourning. Kot kaže je Dragić po 6 letih v Miamiju postal pravi “Heat lifer”, ki si lahko s prstanom prisluži tudi svoje mesto med velikani tega kluba, katerih dresi so obešeni pod stropom American Airlines Arene.