KošarkaPodaljšek

Kje bo Goran Dragić igral naslednjo sezono? Miami domnevno ponuja 1-letno pogodbo za 19M!

Po poročanju Miami Heralda zastopniki Gorana Dragića pričakujejo, da bo po koncu te sezone od vodstva kluba Miami Heat prejel enoletno ponudbo v višini približno 19 milijonov dolarjev. To je najvišja vsota, ki bi jo Miami glede na stanje v proračunu lahko ponudil za naslednjo sezono. Naslednje poletje pa se Miami želi spustiti v boj za Giannisa Antetokounmpa, zato to poletje ne nameravajo podpisovati novih dolgoročnih pogodb, ki bi trajale več kot 1 leto.

Dragić je po lanskih težavah s poškodovanim kolenom sedaj povsem zdrav, to pa kaže tudi na parketu, saj igra celo kanček bolje, kot v svoji All-Star sezoni, tik pred poškodbo. V igri sicer prebije nekaj minut manj, toda na 100 napadov dosega več točk in več podaj, kot v All-Star sezoni, obenem pa meče tudi več trojk, ob boljšem odstotku meta. V vodstvu Miami Heatov pa ne cenijo samo njegovega učinka na parketu, Goran namreč letos enako pomembno vlogo igra v slačilnici, ne samo zaradi izjemno dobrega odnosa z glavnim zvezdnikom moštva Jimmyjem Butlerjem, temveč tudi zaradi njegovih izkušenj in vodstvenih sposobnosti. On je eden izmed tistih igralcev, ki v slačilnici povzdignejo glas, ko je to potrebno, obenem pa je tudi mentor mladim igralcem Miamija.

Vsega tega se seveda dobro zavedajo v vodstvu kluba na čelu s Patom Rileyem, zato naj bi že pripravljali izdatno enoletno pogodbo. Seveda pa to za sabo potegne vprašanje, če je Dragić sploh pripravljen sprejeti enoletno pogodbo. Pri njegovi starosti sta stabilno okolje in dolgoročna pogodba zagotovo prioriteti. Miami Herald poroča, da bi bil Dragić verjetno pripravljen sprejeti tudi nekaj nižjo pogodbo, če bi ta bila dovolj dolga. Zdi se torej, da postavlja dolžino pogodbe pred njeno višino, kar je seveda razumljivo. Dragić se pri 33 letih zagotovo ne želi naslednjih nekaj let, skupaj z družino, seliti od mesta do mesta na enoletnih pogodbah, ki so pogosto tudi dober “trade asset”, še posebej, če gre za izkušenega veterana.

Goran bo po letošnjih predstavah nedvomno lahko izbiral med ponudbami različnih moštev, tudi tistimi dolgoročnimi. Kot pa pravi sam v tem trenutku še ne razmišlja o naslednji pogodbi: “Bomo videli. Prezgodaj je še za pogovore o pogodbah. Zaenkrat še ne razmišljam o naslednji pogodbi. Vedno sem bil človek, ki je živel v tem trenutku.”