Košarka

Izjemen prodor in akrobatsko polaganje Gorana DRAGIĆA ob osebni COVINGTONA! (VIDEO)

Ljubljančan v prvem krogu končnice bije izjemen dvoboj z Robertom Covingtonom, ki si bo zagotovo letos prislužil mesto v najboljši obrambni peterki lige. To mu napovedujejo mnogi strokovnjaki in to potrjuje tudi v tej končnici. Na drugi strani mu namreč stoji All-Star organizator Dragić, ki je dobil zadnja dva dvoboja s Covingtonom.

Dragić je sinoči v samo 27 minuath igre vknjižil 23 točk (met 8/13), 8 podaj (brez izgubljene žoge), 2 skoka in še 1 ukradeno žogo. Na koncu je bil skupaj z Embiidom prvi strelec srečanja in v 3. četrtini z izjemno predstavo lastnoročno držal priključek.

Ko ga je trener Erik Spoelstra že po 7 minutah igre v 2. polčasu potegnil na klop, je Miami vodil za 3 točke. Ko ga je zopet vrnil v igro 8 minut pred koncem zadnje četrtine, pa je Miami že zaostajal za 11 točk, tekma pa je bila več ali manj odločena, saj se domačinom ni več uspelo približati. Gostje so jih po izenačenem boju, v zadnji četrtini povsem povozili in na koncu srečanje dobili z 20 točkami prednosti (128:108).ter v seriji zopet prevzeli vodstvo (2:1).

Več o končnici Miamija lahko izveste v našem podkastu, ki ga lahko najdete tukaj https://www.youtube.com/watch?v=BAULOw7FO5U

V njem smo spregovorili o problematiki nagrajevanja ekipnih športov in naše zlate košarkarske reprezentance, podkastu z Sašom Zagorcem ter končnici na obeh straneh Atlantika. Dončiću z Realom v Evroligi in Dragiću z Miamijem v NBA. Pogovor o končnici Miamija ter prvem krogu proti Philadelphji traja od 10. min. do 30. min. podkasta. Celoten spored pa boste lahko našli v opisu.

Leave a Response