Košarka

Igor Kokoškov v Phoenixu: Luka je diamant in poseben fant

Nekdanji selektor slovenske reprezentance je ob prevzemu trenerskega stolčka, na današnji tiskovni konferenci v Phoenixu, spregovoril tudi o Luki Dončiću. Najprej je na vprašanje novinarjev, če bi ga rad videl v svojem moštvu diplomatsko dejal: “Definitivno mogoče” in nato takoj dodal.

“Luko sem treniral in o njem lahko povem več kot o ostalih igralcih. O njih pa več vedo ogledniki in vodilni iz Phoenixa. Oni o Aytonu vedo več kot jaz. Ni me strah povedati svoje mnenje. To je moja služba. Toda moram biti previden z zahtevami, ker nimam celotne slike drafta. Zato težko zahtevam, da vzamemo Luko, čeprav je diamant in res poseben fant. Toda moramo ga primerjati z ostalimi fanti iz nabora in videti kaj je najboljše za naše moštvo.”

Kokoškov je bil torej previden z izjavami, čeprav je povsem jasno, da bi bil za njegov sistem Luka precej bolj koristen, kot pa tradicionalni center Ayton. Že pred današnjo tiskovno konferenco je Kokoškov dejal, da ima Dončić potencial superzvezdnika, “posebnega diamanta s superzvezdniškim potencialom” pa verjetno ne moreš kar tako izpustiti iz rok.

Povezavo med Dončićem in Sunsi so v zadnjih dneh še okrepile govorice, da nameravajo v Phoenixu centru Rocketsov Clintu Capeli, letos ponuditi najvišjo možno pogodbo. Če to drži, seveda na naboru ne bodo izbrali centra in bo njihova izbira 19-letni zvezdnik Reala.

Precej več bo jasno že v jutri, ko bodo v New Yorku izžrebali vrstni red nabora. Sunsi bodo v bobnu imeli največ loterijskih kroglic, v najslabšem primeru pa bodo izbirali četrti. Možnosti za izbor Dončića so torej dobre, kako dobre bo pa bolj jasno jutri. Več o možnostih morebitne združitve arhitektov slovenske košarkarske pravljice, Kokoškova, Dončića in tudi Gorana Dragića, pa boste izvedeli v našem novem podkastu, ki bo na vseh platformah na voljo že v sredo.

Leave a Response