KošarkaPodaljšek

Goran Dragić naslednjo sezono v Lakersih?

Dan Favale, ki za Bleacher Report pokriva moštvo Los Angeles Lakers meni, da jim manjka ravno tak tip igralca ter trdi, da bodo Lakersi poleti Dragića skušali zvabiti v svoje vrste.

Spomnimo, Dragić je bil že lani na širšem seznamu želja Lakersov, ki poleg LeBrona Jamesa potrebujejo še enega izkušenega organizatorja. Lakersi potrebujejo igralca, ki bi lahko prevzel vajeti napada, ko LeBrona ni v igri in obenem tudi dobro igral brez žoge, ko bi bil na parketu skupaj z LeBronom. Sedaj v tej vlogi igra Rajon Rondo, ki pa je precej slabši v igri brez žoge. Favale zato idealno rešitev vidi v Dragiću, ki je že z Dwyanom Wadom in sedaj tudi Jimmyjem Butlerjem, pogosto dobro igral brez žoge.

Dragić je letošnjo sezono sprejel vlogo 6. igralca v Miamiju in se z odličnimi igrami prebil med kandidate za najboljšega 6. igralca lige. Letos sicer igra nekaj minut manj, toda na 100 napadov dosega več košev in podaj ter je bolj učinkovit, kot v All-Star sezoni. Kljub temu, da v Miamiju letos ni začenjal v prvih peterkah, je bil redno na parketu v zaključkih tekem. Pred pandemijo koronavirusa in prekinitvijo sezone se je zato Dragiću, ki bo letos postal prost igralec, obetala še ena donosna pogodba, vendar zaenkrat še ne vemo kako bo pandemija vplivala na trgovanje po končani sezoni.

Po poročanju dobro obveščenih virov iz Miamija si Dragić želi tam ostati. Z Jimmyjem Butlerjem sta postala zelo dobra prijatelja, obenem pa sta tudi vodji v garderobi in služita kot zgled mlajšim igralcem. Miami je zato pred pandemijo že pripravljal enoletno pogodbo, s katero bi Dragić naslednjo sezono zaslužil približno toliko kot letos (19 milijonov dolarjev), nato pa bi z njim podpisali dolgoročno pogodbo blizu veteranskega minimuma, po kateri bi zaključil kariero v dresu Miamija.

Bi bil Dragić pripravljen menjati moštvo in se z Le Bronom ter Anthonyjem Davisom v Los Angelesu boriti za naslov prvaka? Zna se zgoditi, da bo to vprašanje, na katerega bo poleti moral odgovoriti kapetan zlate slovenske reprezentance.