Košarka

Goran Dragić kot bager čisti prostor za Wada! Z enim blokom stisnil Covingtona in še Simmonsa! (VIDEO)

Dragič v tej končnici igra odlično, saj ima na 4 tekmah povprečje skoraj 20 točk, z več kot 49-odstotnim metom iz igre in 40-odstotnim metom za 3 točke. Kljub temu, da mora garati na obeh straneh parketa, v napadu igra izjemno učinkovito.

Robert Covington, ki se je letos katapultiral med najboljše obrambne igralca NBA lige, ima z Dragićem ogromno težav, tako kot tudi celotna obramba Phillyja. Njihova taktika namreč bazira na agresivnem pokrivanju, podvajanju in “blitzanju” Dragića pri katerem se v napadu Miamija ponavadi vse začne.

Najbolje so Sixersi odigrali prav v zadnji četrtini, ko so zgostili obrambo pod obročem in zaprli vse poti do koša. Toda kot nazorno kaže spodnja akcija, je Dragić lahko koristen tudi takrat, ko ne zadeva košev. 191 centimetrov visok in kakšnih 20 kilogramov lažji Dragić je namreč z blokom kot “bager” počistil prostor za Wada in mu omogočil povsem naoviran met s polrazdalje. Tudi zaradi takih stvari je Dragić All-Star igralec.

Obiščite nas tudi na naši spletni strani in našem video kanalu, kjer lahko slišite zadnjo epizodo podkasta, v katerem smo spregovorili o dvobojih Miamija in Philadelphije.

Leave a Response