KošarkaPodaljšek

Dončićeva konkurenca v NBA računa na njegovo slabo formo!?

Voditeljica osrednje košarkarske oddaje The Jump na postaji ESPN, Rachel Nichols, je včeraj spregovorila o pripravah igralcev na nadaljevanje sezone in ob tem omenila tudi Luko Dončića, ki se v Sloveniji že nekaj časa pripravlja na premierni nastop v končnici lige NBA:

“Veliko igralcev iz zahodne konference sem slišala reči, ‘hmmm, prav zanima me v kakšni formi se bo vrnil Luka Dončić’. Vedo, da je pred ‘rookie’ sezono v Evropi manj treniral. Vedo tudi, da je bil (med pandemijo koronavirusa) zopet v Evropi in mislim, da računajo na to, da se bo vrnil v slabši formi in fizično ne bo dobro pripravljen na tekme.”

Upoštevajoč te izjave dobro obveščene novinarke lahko seveda domnevamo, da se Luka že sedaj “nahaja v glavah nasprotnikov”, ki se dobro zavedajo, da je slovenski zvezdnik kljub mladosti lahko v končnici še kako nevaren nasprotnik. Precej pa bo seveda odvisno od njegove fizične pripravljenosti in kondicije.

Premor zaradi globalne pandemije bo namreč daljši, kot je bil premor med zadnjima dvema sezonama. Ko se bo 31. julija zopet začela ta sezona, bo od zadnje tekme na začetku marca minilo skoraj 5 mesecev, igralci pa so bili večino časa prepuščeni sami sebi, brez dostopa do telovadnic in možnosti kvalitetnih treningov.

Luka se je tudi zaradi tega že pred meseci vrnil v domovino, kjer se sedaj že nekaj časa pripravlja na novo sezono. Kondicijski trener odgovoren za njegovo pripravo, Jure Drakslar, je v pogovoru za POP TV povedal, da Luka pridno trenira večkrat na dan in obenem skrbi za prehrano. S tem seveda želi izničiti negativne posledice, ki so nastale zaradi karantene. Po besedah Drakslarja je Luka motiviran in bo na nadaljevanje sezone dobro pripravljen, kako dobro, bodo pa seveda pokazale tekme.

Luka se bo sedaj skupaj z ostalimi igralci, ki so med pandemijo zapustili ZDA, moral do 15. junija vrniti v matične klube, kjer bo lahko po prestani karanteni 30. junija nadaljeval priprave in nato s soigralci 7. julija odpotoval v Orlando. Tam bo pa pred uradnim nadaljevanjem sezone, ki se začne s tekmami 31. julija, odigral še nekaj pripravljalnih tekem. Bo Luka Dončić tudi na teh tekmah med glavnimi kandidati za MVP-ja? Odgovor bo ponudilo vroče košarkarsko poletje.