KošarkaPodkasti

PODKAST: Ali bo Luka DONČIĆ MVP? Ali bo Goran DRAGIĆ najboljši 6. igralec lige?

SPORED:

  1. od 02:00 – Luka v Bostonu! Analiza (še ene) odlične predstave Dončića proti Celticsom
  2. od 10:00 – Ali bo Luka postal MVP? Vse o izjmnem začetku sezone Dončića… številke in izjave, ki pričajo o tem
  3. od 47:30 – Ali bo Goran postal najboljši 6. igralec lige?

Čudežni 20-letnik je fantastično začel drugo sezono v NBA ligi. Številke, ki jih dosega so skorajda neprimerljive in v zgodovini te lige pri tako mladem igralcu, tudi nepojmljive. Zato se je njegovo ime sedaj začelo pojavljati tudi med najbolj resnimi MVP kandidati, kar so pri 20-letniku letos pričakovali le redki.

Čeprav smo mu napovedovali odlično sezono, je Luka kljub temu presenetil tudi nas. Zdi pa se, da lahko igra še bolje in letos igro dvigne še stopničko višje, kar pa bi ga še bolj trdno zasidralo med glavnimi MVP kandidati in najboljšimi (mladimi) igralci v zgodovini košarke. V prvem delu podkasta boste lahko slišali tudi številke in izjave trenerskih, igralskih ter novinarskih legend, ki pričajo o fenomenalni sezoni Dončića.

V drugem delu podkasta pa več o odličnem začetku sezone Gorana Dragića, ki po poškodbi zopet igra na All-Star nivoju, kar je tudi bil februarja 2018, pred poškodbo kolena, ki mu je nato vzela zadnjo sezono. Zdaj se zdi, da je Gogi zopet zdrav, kar pa tudi pomeni, da “Dragon” zopet bruha ogenj. Če bi igral samo nekaj minut več in tekme začenjal v prvi peterki, bi bil ob takih igrah Miamija, sedaj med resnimi kandidati za nastop na All-Star tekmi. Ker pa v igro vstopa s klopi, pa ga sedaj večina spremljevalcev lige omenja med najbolj resnimi kandidati, za najboljšega 6. igralca lige, enega od 5 glavnih priznanj (MVP, ROY, DPOY, MiP, 6MOY), ki se podarjajo po koncu sezone. Mu bo uspelo?