KošarkaNaš uvid

“Air” Vlatko se končno predstavi širši košarkaški javnosti!

Skupaj z Vlatkom smo dolgo čakali – in končno dočakali – njegov skok na veliko sceno! Zabijanje malenkost za črto prostih metov v zadnji tekmi ga je izstrelilo med dnevne zvezde medijev ter družbenih omrežij. Ta poteza je zakrivila tudi pričujoči članek, ki bo preletel njegove dosedanje igre to sezono. Ako si nekdo še vedno ni vzel čas za ogled Vlatkovih “highlightov”, odlašati več ne sme!

Zakaj je to zabijanje tako pomembno za Vlatka?

Povprečen navijač v NBA še nikoli ni slišal za Slovenca z neizgovorljivim priimkom. Nekateri Denverjevi navijači so “baby Jokića” že odpisali. Vsaj polovica ga želi menjati za, po njihovem mnenju, boljšega igralca. Z dobrimi igrami je prepričal svojega trenerja, z zabijanjem pa NBA javnost.

Slovenski ljubitelji košarke smo seveda že ves čas vedeli, kaj lahko Vlatko ponudi Denverju. In zato smo želeli, da odide.

Po sijajnem začetku lanske sezone se je poškodoval po le 15 odigranih tekmah. Košarko je spet zaigral šele poleti v slovenskem dresu. Nekatere njegove odlične predstave so zbujale upanje o večji vlogi v NBA, a je prvi mesec nove sezone pobiral le drobtinice. V začetnih štirinajstih tekmah sezone je na parketu namreč prebil manj kot pol ure.

V 15. tekmi mu je Malone ob odsotnosti treh (!) igralcev prve postave končno namenil kar 23 minut. Tekmo smo si najbolj zapomnili po nadvse smešnem dogodku: Luka je iz klopi nagovarjal nasprotnega igralca Hylanda, naj vendarle poda samemu Vlatku na trojko!

 

Sledil je niz šestih tekem, v katerem ga je Malone pustil na klopi le proti Detroitu. Denver je to tekmo izgubil, ostalih pet z Vlatkom pa zmagal.

Že v revanši proti Dallasu je pustil svoj pečat. V zadnjih sekundah prvega polčasa je Luka zadel trojko, ki so mu jo sodniki zaradi prestopa v avt razveljavili in na začetku drugega polčasa (!) odigrali zadnjih nekaj sekund prvega polčasa. Vlatko jih je odlično izkoristil in iz polovice igrišča zadel za tri. Tako je njegov Denver ob “koncu” prvega polčasa zaostajal le za točko namesto velikih sedem ter na koncu za točko zmagal tekmo.

Proti Oklahomi je sledil njegov rekord sezone: 19 točk ob sicer povprečnem metu, vendar odlični obrambi. Proti koncu tekme je nekajkrat povsem onemogočil Shai-Gilgeous Alexandra, enega najbolj prodornih igralcev lige. Izkazal se je tudi s tremi blokadami.

Proti Clippersom je spet upravičil zaupanje Malonea. V 24 minutah je kot prvi mož s klopi dosegel 13 točk in s svojo dobro igro v obrambi ter pametno v napadu le še ojačal svoj renome. Po spodnji blokadi je v naslednjih dveh napadih zadel za dva ter za tri in svojo ekipo v zadnji četrtini dovolj “odlepil” za mirno končno zmago.

V prvi tekmi proti Houstonu ni imel svojega strelskega dne. V drugi tekmi je proti istemu tekmecu 13 točkam v 21 minutah z odličnim metom iz igre dodal še zabijanje, ki je odmevalo po NBA. Nedvomno si njegova predstava zasluži ogled njegove igre v tej tekmi!

 

Vsi slovenski košarkaški navdušenci smo nedvomno zadovoljni z njegovo igro, še bolj pa z zaupanjem njegovega trenerja. S tistim občutkom, da naj srečo išče pri kakem drugem klubu, bomo še počakali. Razen, če bi jo našel v Dallasu…