Košarka

70 točk Dončića in Porzingisa ob nerazpoloženih soigralcih ni bilo dovolj

Dan igralcev Dallasa se je dobro začel, saj so po porazu Memphisa proti San Antoniu dokončno potrdili mesto v končnici, toda po novem porazu, tokrat proti Sunsom (117:115), se vse bolj dozdeva, da se bodo že v prvem krogu srečali z (za njih) nepremagljivimi Clippersi iz Los Angelesa. Luka Dončić je v bil tudi tokrat blizu novemu trojnemu dvojču in srečanje končal s 40 točkami (11/20, 0/3 za 3, 18/19 prosti meti), 8 skoki in 11 podajami. V prodorih je celotno srečanje za obrambo Sunsov predstavljal nerešljivo uganko, za katero niso imeli druge rešitve kot osebne napake. Dončić je prodore zaključeval z uspešnimi meti ali pa podajami prostim soigralcem, ki pa se z izjemo Kristapsa Porzingisa in v 1. polčasu še Bobana Marjanovića, tokrat niso izkazali.

V 3. četrtini je Dončić namreč premeteno izsilil 5. osebni napaki, najprej Dendreja Aytona, nato pa še Devina Bookerja. Sunsi so bili brez dveh glavnih igralcev že v povsem izgubljenem položaju, toda njihova klop je v 3. četrtini, ki so jo dobili s 36:19, povsem nadigrala nerazpoloženo klop Mavericksov, ki je v 3. četrtini dosegla le 2 točki.

Na klop pa je kot kaže v 2. polčasih prikovan Boban Marjanović, za katerega Sunsi v prvem polčasu niso imeli rešitve. Boban je v samo 6 minutah dosegel 8 točk (4/6), 3 skoke in 1 podajo, nato pa je v 2. polčasu zopet grel klop, podobno kot na tekmi proti Rocketsom, kjer je v samo 5 minutah prispeval 6 točk in 5 skokov, nato pa ni več videl parketa. Sunsi so v 2. polčasu izgubili tudi skok, kjer bi Marjanović prav tako lahko pomagal.

Porzingis je srečanje končal s 30 točkami (10/20, 2/5 za 3, 8/11 prosti meti), 8 skoki in 4 blokadami. Seth Curry je dodal 16 točk (3/6 za 3), ostalih 6 igralcev, ki so v vrstah Mavericksov dobili priložnost na tekmi, pa je iz igre metalo poraznih 7/36 (19,4%). Klop Sunsov je s 37:22 dobila dvoboj s klopjo Mavericksov, medtem, ko je prva peterka Mavericksov s 93:80, dobila dvoboj s prvo peterko Sunsov, v kateri je Devin Booker dosegel 30 točk (10/20, 1/4 za 3), 4 podaje in 3 skoke.

Sedaj se je že drugo tekmo zapored napad Dallasa zaustavil, ko je na klop sedel Dončić, ki je igral več kot 38 minut. To pa je tudi že drugi tesni poraz za Maverickse, ki bodo morali v nadaljevanju pokazati precej več, če se bodo želeli izogniti hitremu izpadu, že v prvemu krogu končnice.

Vsi vrhunci srečanja