Spremembe za novo sezono 2017/2018.

16. Junij 2017 - 1:36 -- Mateja Skrinar

Konec meseca maja so se FISovi strokovnjaki zbrali na koferenci v Portorožu. Srečanja sta se udeležila tudi Andreas STJERNEN (NOR) in Sara HENDRICKSON (ZDA), ki sta predstavljala glas tekmovalcev. Oba sta bila navdušena nad Portorožem.

Pogovarjali in dogovorili so se o:
1.) Zaradi veternih razmer, ne bo več predhodno uvrščenih tekmovalcev. Do sedaj je bilo tako, da je bilo 10 najboljši skakalcev po skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščenih na tekmo in se jim ni bilo treba predhodno kvalificirati. Kljub temu so lahko na kvalifikacijah skočili ali pa so skok preprosto izpustili. Od sedaj naprej, to ne bo več mogoče. To spremembo bodo preizkusili najprej v poletnem Grand Prix-u, nakar bodo to odločitev ponovno predebatirali na jesenskem srečanju.

2.) BWT (Bes Water Techonology) je potrjen kot uradni proizvajalec smučarskih smuči. Podjetje je sicer usmerjeno v čiščenje vode, njihove smuči bo pa proizvajalo podjetje Fischer Sports.

3.) Obleke ne bodo več plombirane. Odstranjeni bodo pasovi, ki so bili sprejeti lani, za sezono 2016/2017. Pas naj bi bil namenjen preprečevanju "vlačenja" dresa.

4.) Skakalci bodo morali nositi dvodelno spodnje perilo. Mora biti narejeno iz enega materiala in končati se mora pri kolenih. 

5.) Ženske skakalke so dobile v Lillehammerju (Norveška) eno dodatno tekmo na normalni skakalnici, kjer bo lahko tekmovalo samo 30 najboljših.

6.) Prvič bodo tekmovalke skakale v Hinterzartnu (Nemčija) in Zau (Japonska).

7.) Skakalke bodo sezono zaključile v konec marca na normalni skakalnici, v Oberstdorfu (Nemčija).

Slika

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.