Po komaj končani sezoni, že potekajo okrevanja in operacije.

15. April 2017 - 11:51 -- Mateja Skrinar

Francoski smučarski skakalec Ronan LAMY CHAPPUIS, mora v začetku meseca maja že na operacijo. Skakalec, je lani sicer imel več rezultatov, letos pa ni bil toliko aktiven. Razlog so bile njegove bolečine v hrbtenici, zaradi česar je nekaj tekem izpustil. Po pregledu v mesecu aprilu, je ta pokazal da ima benigni tumor. 

"Since late December I felt stronger pain in the back and decided to consult a doctor. Medical examinations followed in Grenoble and Lyon. in March a cyst was diagnosed and a biopsy was conducted. On April 7th I got the definitive result that it was a benign bone tumor that requires immediate surgery to remove it", the 23-year-old wrote on his facebook page.
(VIR: fis-ski.com)

Chappuis je povedal, da je v mesecu decembru občutil močnejše bolečine v predelu hrbta. Ker ni postajalo nič boljše, je obiskal zdravnika. Pregledi so pokazali tvorbo, nakar je sledila biopsija za potrditev. Slednja je pokazala, da ima benigni (nerakav) kostni tumor, ki  zahteva takojšnjo operacijo. 

Operirali ga bodo v mesecu maju. Kako dolgo bo moral okrevati, še ni znano. Letošnja njegova najboljša rezultata sta bila 40 mesto v Lillehammerju (Norveška), v decembru.

Severin FREUND (NEM), ki se je konec januarja poškodoval (povezava do članka na desni strani), uspešno okreva. Na svojih spletnih straneh redno obvešča oboževalce, kaj se dogaja z njim. Pred njim so sicer še trije meseci okrevanja, tako da se bo olimpijskih igrer zagotovo udeležil.

Okreval je tudi naš orel, Robert KRANJEC. Meseca marca je zaključil z rehabilitacijo, pa vendar se je iz preventive odločil, da ne bo tekmoval na letošnji Planici. Sedaj lahko najbrž trenira tudi na skakalnicah, videli ga bomo pa šele v sezoni 207/2018. 

 

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.