Obetajo se nove spremembe v smučarski skokih v sezoni 2016/2017

12. Junij 2016 - 23:02 -- Mateja Skrinar

FIS svet, ki ga sestavljajo organizatorji smučarskih skokov, smučanja, deskanja ... so se sestali v Mexiku in sprejeli določena nova pravila. Med drugim so odobrili ekipno tekmovanje za žensko mladinsko svetovno prvenstvo.

Novo pravilo za drese
Novo pravilo veleva, da bodo na dresih zašit neelastični trak okoli pasu, kar naj bi preprečilo "vlačenje" dresa. S tem naj bi preprečili morebitne golufjije med skoki. Takšni dresi bodo preizkušeni v poletnih skokih, nakar se bodo v mesecu septembru ponovno sestali, kjer bodo predebatirali dejstva.

Nove smučarske blagovne znamke
Mnogo skakalcev bo imelo v novi sezoni nove smučke. Nekateri med njih tudi že med poletnimi skoki.
Podjetje Fluege.de  je zaključilo z proizvodnjo smuči za smučarske skoke in FIS svet je že odobril zamenjavo. Zamenjalo ga bo podjetje Verivox, ki je že začel z proizvodnjo. Sama proizvodnja in ljudje ki sodelujejo v njej, bodo ostali isti, zamenjal se bo samo logo in barve smučk. Posledično pomeni da večina skakalcev, ki je uporabljala smuči podjetja Fluege.de, bo zdaj uporabljalo smuči  Verivox. Npr. skakalca Anders Fannemel (NOR) in Anders Fannemel (NEM) sta samo ena izmed mnogih.

Konec proizvodnje smuči je za mnogo skakalcev težko. Že zaradi tega, če je športnik zadovoljen z svojo opremo, ne mara menjavati le te - večinoma so prilagojene za vsakega skakalca posebej. Do menjave pride samo če je resnično nujno potrebno - ravno iz tega razloga, so našli novega partnerja, ki bo nadomestil Fluege.de.

Tudi proizvodnja Elan smuči - ki jih uporabljata Peter Prevc in Sara Takanashi (JAP) - se nadaljuje. S tem da na smučkah ne bo več pisalo Elan, ampak Slatnar.

Slika(VIR: facebook Nejc Dezman Fan Club)

Takole izgledajo nove smuči, ki jih bodo uporabljali naši orli.

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.