Nekatere države že razkrile svoje tekmovalce.

8. Maj 2017 - 23:48 -- Mateja Skrinar

Sezona za smučarske skakalce se je končala konec marca, z vrhuncem v Planici. Sprva se in tekmovalci in trenerji spočijejo na več kot zasluženem dopustu, potem pa se prične organizacija. Vsako leto države razkrijejo, kateri športniki bodo v njihovem imenu tekmovali oz. državo zastopali. Zaenkrat imamo znane 3 informacije. Naj opomnimo, da se tekmovalci reprezentančnih/A-ekip udeležijo vsake tekme, v primeru bolezni, poškodbe ali celo v primeru, da z dobrimi rezultati dobijo mesto več, pa se tekmovalcem v svetovnem pokalu pridružijo tudi ostali iz B-ekipe. Ostali se morajo dokazati na celinskem pokalu.

Švica:
Tudi letos Švicarji nimajo 4ih tekmovalcev v svoji ekipi. Njihov najboljši, Simon Ammann je namreč v zadnji sezoni bil v skupnem seštevku svetovnega pokala na 29. mestu, ter njegovi najboljši uvrstitvi sta bili 11. in 14. mesti v Sapporu (Japonska). Berni Schoedler, vodja smučarskih skokov in nordijske kombinacije je odločil, da bodo v A-ekipi Simon AMMANN, Gregor DESCHWANDEN in Kilian PEIER. Tobias BIRCHLER, Luca EGLOFF, Gabriel KARLEN in Andreas SCHULER bodo del B-ekipe, C-ekipo pa sestavljata Sandro HAUSWIRTH in Dominik PETER.

Slika(Na sliki: Simon Ammann.)
(VIR: fis-ski.com)

Norveška:
Letošnji norveški ekipi se ponovno pridružuje Kenneth Gangnes, ki je lansko sezono izpustil zaradi poškodbe križnih vezi. Spomnimo, da se je Gangnes hudo poškodoval na pripravah za sezono 2016/2017 in je zaradi operacije, ter dolgotrajnega okrevanja, moral celotno sezono izpustiti.Tako njihovo A-ekipo sestavljajo Daniel Andre TANDE, Robert JOHANSSON, Johann Andre FORFANG, Anders FANNEMEL, Andreas STJERNEN in Kenneth GANGNES.

"The decision was pretty clear. The coaches agreed that these six jumpers will get the World Cup status. Once again it was nice to see that, with Robert Johansson, a new athlete made it to the team. Anders Fannemel is a solid jumper with potential, but he was not able to show it last winter. The same applies also for Johann Forfang. Andreas Stjernen made constant progress and established himself in the Top 10 in the World Cup. Daniel Andre Tande was our best and it will be interesting to see how he can defend this position now", Alex Stoeckl explains on the website of the Norwegian Ski Association.
(VIR: fis-ski)

Glavni trener Alexander STOECKL je za novinarje povedal, da je bila odločitev bolj kot ne enostavna. Dodal je še, da je bil zadovoljen z predstavami Roberta Johanssona in tako se je ekipi pridružil nekdo nov. Za Fannemela meni, da ima velik potencial, ki ga pa ni imel možnost pokazati v zadnji sezoni in da isto velja za Forfanga. Stjernen je bil ves čas konstanten, zaradi česa je bil na koncu sezone med 10 najboljšimi po skupnem seštevku pokala. Tande je bil njihov najboljši in se veseli, kako bo obranil svojo pozicijo.

Slika(Na sliki: Robert Johansson, Anders Fannemel, Johann Andre Forfang, Andreas Stjernen)
(VIR: fis-ski.com)

Avstrija:
Državno ekipo sestavljajo njihovi najboljši skakalci - Stefan KRAFT, Michael HAYBOECK, Manuel FETTNER, Gregor SCHLIERENZAUER,  Andreas KOFLER in Clemens AIGNER. Aigner se je ekipi zaradi zmag na celinskem pokalu. 

Men

A-Team: Florian Altenburger, Daniel Huber, Stefan Huber, Manuel Poppinger, Markus Schiffner, Maximilian Steiner

B-Team: Philipp Aschenwald, Clemens Leitner, Janni Reisenauer, Markus Rupitsch, Mika Schwann, Elias Tollinger, Ulrich Wohlgenannt

C-Team: David Haagen, Philipp Haagen, Thomas Hirscher, Maximilian Lienher, Elias Maurer, Maximilian Ortner, Stefan Rainer, Peter Resinger, Maximilian Schmalnauer, Noah Valtiner, Julian Wienerroither

Ladies

National team: Chiara Hoelzl, Daniela Iraschko-Stolz, Eva Pinkelnig, Jacqueline Seifriedsberger

B-Team: Lisa Eder, Julia Huber, Marita Kramer, Sophie Mair, Claudia Purker, Elisabeth Raudaschl

(VIR: fis-ski.com)

Slika(Na sliki: Michael Hayboeck, Manuel Fettner, Gregor Schlierenzauer, Stefan Kraft)
(VIR: fis-ski.com)

Ko bodo izdane uradne informacije tudi drugih držav, vas bomo o tem obvestili na sportinfo.si :)

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.