Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Wenger: "Lemar nas je zavrnil"

Wenger: "Lemar nas je zavrnil"

Arsene Wenger, ki se nahaja pod vedno večjim navalom kritik, je za beIN priznal, da jih je Thomas Lemar zavrnil na zadnji dan prestopnega roka.

"Klub je sprejel našo ponudbo, toda igralec je želel ostati v Monacu," je dejal Wenger.

Gre za zelo zanimivo situacijo, saj se je Arsenal že pred mesecem dni pogajal za prestop Francoza in takrat, ko je bila zavrnjena ponudba v višini 50M funtov, podal uradno izjavo, da Monaco ne želi prodati igralca ter je zato s tem konec tudi njihovega interesa. Na zadnji dan prestopnega roka naj bi Angleži ponudili kar 95M funtov za njegov prestop, ki je bil takoj sprejet, kar je močno razjezilo navijače, saj bi ob enaki ponudbi brez dvoma lahko prestop izpeljali precej prej, oziroma imeli tudi možnost, da prepričajo igralca.

Arsenal si je s tem dejanjem zabil še enega v vrsti avtogolov, sedaj pa jih čaka še težja naloga, saj naj bi bil Alexis Sanchez močno jezen na klub, ker ga niso prodali v City in naj ne bi več želel igrati za Topničarje. Tukaj pa je še "malenkost" s pogodbo Ozila (seveda tudi s pogodbo Sancheza), ki ni nič bližje podpisu nove, obstoječa pa mu poteče že čez leto dni.

Primer Oxlade-Chamberlain dokazuje, da v Arsenalu niso sposobni zadrževati najboljših igralcev. Ta igralec se je namreč pri Arsenalu odrekel 180.000 funtov tedenske plače, odšel k bolj ambicioznemu Liverpoolu in njimi sklenil pogodbo za "zgolj" 120.000 funtov tedenske plače.

Londončani so se ujeli v past lastne politike, zavoljo katere je primarni cilj kluba ustvarjati čim večji dobiček. Zaradi tega ne želijo plačevati prevelikih odškodnin, kot tudi ne dajati visokih plač svojim igralcem. Taka politika je dobra za klub, ki nima visokih ambicij, toda Arsenal zagotovo ne sodi v to kategorijo klubov. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da denar prinašajo prav lovorike. Arsenal se s trenutnim delovanjem vedno bolj oddaljuje od najboljših angleških klubov in lahko se zgodi, da bodo na dolgi rok izpadli tudi iz boja za Ligo Prvakov. Nekateri klubi, kot je recimo Everton, z visokimi vložki kažejo precej več ambicij kot londonski klub, ki zaradi zgrešene politike še naprej tone. Zato bodo te klubi verjetno tudi na lestvici končali pred Arsenalom.