Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

SRAMOTNA PREDSTAVA SLOVENCEV PROTI SLOVAKOM

SRAMOTNA PREDSTAVA SLOVENCEV PROTI SLOVAKOM

Slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji, na gostovanju v Trnavi z 1:0 izgubili proti Slovakom. V 81. minuti je za zmago zadel Nemec

Naši nogometaši so v kvalifikacijah doživeli še drugi poraz, ta pa je našo izbrano vrsto pahnil v zelo neugoden položaj, saj zdaj zasedajo 4. mesto v skupini F. Slovenci torej še lahko upajo na 2. mesto v skupini, ki vodi v dodatne kvalifikacije, toda to bo s tako igro bržkone misija nemogoče. 

Že po intervjujih pred samim srečanjem je bilo jasno, da se Slovenci na gostovanje odpravljajo branit neodločeni izid, zato nihče ni mogel biti presenečen nad igro, ki so jo prikazali na igrišču. O priložnostih za dosego gola tokrat pravzaprav ne moremo govoriti, saj naši igralci na srečanju sploh niso streljali v okvir gola. V oči bode tudi dejstvo, da so naši nogometaši imeli žogo v posesti zelo malo, zgolj 32%. Na drugi strani so Slovaki imeli veliko priložnosti že v prvem polčasu, vendar nas je reševal izjemni Jan Oblak, ki je bil danes edina svetla točka v naši ekipi. 

Slovaki so sicer gol zadeli zelo srečno, vendar na koncu zmagali povsem zasluženo. V začetku akcije je v obrambi spodrsnilo Verbiču, nato pa se je žoga srečno odbila do Nemca, ki jo je porinil skozi mrežo. Slovenski fantje si do zaključka tekme niso pripravili praktično nobene priložnosti in igrišče zapustili sklonjenih glav. 

V ponedeljek naše čaka nova tekma, tokrat v Stožicah proti Litvi. Ob tako nepovezani igri, kjer napadalec v polju stoji zaman, saj ne dobi niti ene uporabne žoge, je utopično pričakovati ugoden rezultat. Litva je sicer danes visoko izgubila proti Škotom, vendar je uspeh naše reprezentance sedaj odvisen tudi od drugih ekip v skupini.

Imamo eno izmed boljših generacij, kjer igralci dokaj uspešno igrajo za velike evropske klube, reprezentanco pa vodi skupina ljudi, katere je že zdavnaj povozil čas. Je res potrebno zavoziti cel kvalifikacijski ciklus, preden bodo začele padati glave? 

 

SLOVAŠKA - SLOVENIJA 1:0 (0:0)

Nemec 81.