Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Slovenija po visoki zmagi proti Islandcem (102:75) čaka na Francoze (VIDEO - vrhunci srečanja)

Slovenci so današnje srečanje proti Islandcem začeli zelo ležerno. Pravzaprav so čakali, da so jih Islandci s serijo trojk in vodstvom po prvi četrtini prisilili v igranje obrambe, kar se je pričakovano nato zgodilo šele v 2. četrtini. To so Slovenci dobili z izidom 37:18. Tekma je bila bolj ali manj odločena že ob polčasu, za razblinitev vseh dvomov o zmagovalcu, pa je bilo potrebno le še nekaj minut odgovorne igre v 3. četrtini. Slovenski igralci so to nalogo opravili brez večjih težav, toda kljub temu je morda malce nepričakovano, največ minut v naših vrstah zopet vknjižil Goran Dragić.

Zvezdnik Miamija je igral 27 minut, v katerih je Slovenija Islandce nadigrala za kar 34 točk. Podobno impozanten plus pa je v statistiko zapisal še Gašper Vidmar, s katerim je Slovenija v samo 22 minutah ustvarila kar 32 točk prednosti. To sta bila tudi najboljša posameznika današnjega srečanja.

Dragić je tekmo končal z 21 točkami (met 6/10, 2/4 za 3), 4 skoki, 4 podajami in 3 ukradenimi žogami, Vidmar pa je bil tudi tokrat najboljši podajalec srečanja s 6 asistencami, temu pa je dodal še 9 točk (met 4/5, 1/1 prosti met) in 3 skoke.

Pomemben delež k današnji zmagi sta dodala še Luka Dončić (13 točk, met 5/12, 3/7 za 3, 7 skokov, 3 podaje, 2 ukradeni žogi) in Klemen Prepelič (14 točk, met 4/8, 4/7 za 3, 4 skoke, 2 podaji, 2 ukradeni žogi), izpostavimo pa lahko tudi danes odličnega Jako Blažiča (15 točk, met 7/9, 1/1 za 3, 3 skoke, 2 podaji) in še Eda Murića (11 točk, met 5/6, 1/1 za 3, 6 skokov, 2 podaji).

Slovenijo sedaj čaka lagodno spremljanje popoldanskih in večernih tekem, ki bodo dale odgovor na vprašanje o tem, kako zavzeto bo jutri potrebno igrati proti Francozom. Po vsej verjetnosti bo za prvo mesto zmaga proti Francozom nujna. Teoretično je namreč Slovenija lahko še vedno tretja, če se z morebitno zmago proti Grkom, v boj za prvo mesto vmešajo še Finci.

Glede na izjave po današnji tekmi, nihče od slovenskih igralcev ne razmišlja o morebitnem kalkuliranju in izbiranju tekmecev v bojih na izpad. Zato naše igralce sedaj čaka dan počitka in nato boj s Francozi za prvo mesto in morda s tem tudi lažjega tekmeca v osmini finala. Proti enemu izmed favoritov prvenstva, ki pa ob odsotnosti glavnih noslcev ne igra najbolj prepričljivo, se bo Slovenija pomerila jutri ob 13.45. Če Francozi izgubijo srečanje, ki ga sedaj igrajo proti Poljakom, bo Slovenija že prva.

Naslednji EuroBasket podkast bo zato objavljen po zadnji tekmi skupinskega dela, v njem pa bomo podrobno spregovorili tudi o drugem delu tekmovanja, vseh favoritih in morebitnih razočaranjih. Na našem youtube kanalu, soundloudu in iTunesih pa lahko najdete celotno knjižnico EuroBasket podkastov. Na vseh platformah iščite besedo “Sportinfo” ali pa kliknite TUKAJ.