Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

SLOVENIJA JE PRVAK EVROPE!!!!!! (VIDEO - Goran Dragić MVP, v idealni peterki tudi Luka Dončić)

Če bi mi kdo rekel, da bomo mi zadnje minute izenačene tekme neverjetnega finala EuroBasketa proti Srbiji igrali s peterko, v kateri bodo Nikolić, Blažič, Murić, Čančar in Randolph, bi mu rekel, da je nor. Vendar sedaj je nora vsa Slovenija. Nori ves košarkarski svet, SLOVENIJA je PRVAK EVROPE!!!!! Recite to naglas še nekajkrat, sanje so postale resničnost. Čudež v Carigradu, vendar samo za tiste, ki niso spremljali tega prvenstva. Zmagala je najboljša reprezentanca, ki je prikazala najlepšo igro.

Slovenija je namreč prvenstvo končala brez poraza in z igro o kateri bomo pisali še eseje, ki bodo le del povedk o legendarnem Dragiću, neverjetnemu talentu Dončiću, Anthonyju, ki je postal Tonček, “incredible Hulku” Vidmarju, najboljšemu snajperju Evrope Prepeliču, borbenem Muriću, Nikoliću, ki je še enkrat pokazal razkošen talent na obeh straneh parketa, nepogrešljivemu obližu v obrambi Blažiču, Čančarju, ki bo v Denverju pisal svoja poglavja košarkarske slave, Dimcu in Zagorcu, ki sta za nekaj minut zasenčila celo brata Gasol in seveda Rebcu, ki je bil s svojo sproščenostjo prav tako nepogrešljiv člen vrste, ki sedaj vstopa v večnost!

VSI VRHUNCI GORANA DRAGIĆA

Do te večnosti pa ne bi prišli brez genijalnega in neverjetno mirnega stratega tega uspeha, Igorja Kokoškova, ki si je v zadnjih minutah privoščil gambit z Nikolićem, namesto pretepenega in poškodovanega Dragića. Ta je na parketu dvorane Sinan Erdem pustil svoje srce, svojo dušo, verjetno tudi del zdravja in dal vse kar je lahko. Toda, ko je zaradi krčev, z bolečo grimaso na obrazu v zadnji četrtini odšepal na klop, je zaradi Kokoškova in tega neverjetnega moštva, lahko še vedno verjel, da bo SLOVENIJA na koncu PRVAK. Dragić je v zadnjih minutah počel to, kar so njegovi soigralci počeli celotno prvenstvo. Na klopi je bodril junake, ki so mu pomagali do izpolnjene obljube, ki jo je dal pred začetkom letošnjega reprezentančnega ciklusa. Pravljičen zaključek, pravljičnega prvenstva. SLOVENIJA je PRVAK EVROPE!!!!!

MOJSTROVINA LUKE DONČIĆA

Mladi bojevnik Luka Dončić, ki bo v naslednjih letih pisal nova poglavja košarkarske zgodovine, ni igral skoraj celotnega drugega polčasa. Ustavil ga je šele grd zvin gležnja. Srbi so začutili priložnost in še bolj začeli udrihati po Dragiću, toda na velika vrata je stopil še en izjemen slovenski igralec, na katerega so mnogi po izjemni sezoni v Franciji malce pozabili. Klemen Prepelič je tokrat v odločilnih minutah hladnokrvno z razdalje nekajkrat razparal srbsko mrežico in z dvema prostima metoma dokončano potrdil zmago. Piko na i je s črte prostih metov postavil Blažič.

Toda sedaj ne bomo več o imenih. O imenih bomo naslednje dni, tedne, mesece, leta, kaj leta, desetletja pisali še ogromno. To je le začetek neke nove pravljice. Pravljice, ki jo lahko spiše le kraljica moštvenih športov, košarka. To je šele začetek! SLOVENIJA je PRVAK EVROPE!!!!!

SLAVJE SLOVENCEV PO PRIHODU V SLAČILNICO

To pa so tudi moji prvi vtisi po tem zgodovinskem dogodku za našo Slovenijo. Ostanite še naprej z nami, kmalu sledi še podkast. Do takrat pa pri veseljačenju tudi malce popazite na svoje zdravje.