Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Slovenci po visoki zmagi proti Ukrajini zadovoljni čakajo na svojega nasprotnika v četrtfinalu (VIDEO - vsi vrhunci srečanja, Dončića in Randolpha)

Slovenija se po šesti zaporedni zmagi, lahko sedaj pohvali z novim najdaljšim neporaženim nizom v svoji zgodovini velikih tekmovanj. Še nikoli ni namreč zbrala 6 zmag brez poraza. Tudi selektor Kokoškov na čelu reprezentance še naprej ostaja neporažen, za dosego prve prelomne stopničke na tem EuroBasketu, pa bo potrebno ostati neporažen, vsaj še na naslednji tekmi v četrtfinalu.

Tudi tokrat so Slovenci, podobno kot proti Francozom, začeli zelo odločno ter že v 7. minuti srečanja povedli z 12 točkami razlike. Ob koncu prve četrtine je razlika znašala 9 točk, ob odhodu na odmor pa 15. V nobenem trenutku se ni zdelo, da bi Ukrajinci, ki so morda celo najslabša reprezentanca v drugem delu tekmovanja, lahko presenetili našo reprezentanco.

Slovenci so namreč od uvodne četrtine naprej, ves čas srečanja držali visoko dvoštevilčno prednost, kljub temu, da tokrat ni bil razpoložen kapetan Goran Dragić. Ta je iz igre zadel le 2 od 12 poskusov ter srečanje končal s samo 5 točkami, 4 skoki 4 podajami in 1 ukradeno žogo, v 20 minutah srečanja. Tokrat ni bil razpoložen pri metih iz razdalje ali polrazdalje, tudi v prodorih pa so ga visoki igralci Ukrajine odlično zaustavljali, blokado pa je prejel že v svojem prvi akciji, ki je razkrila obrambni načrt našega današnjega nasprotnika.

Ukrajinci so izjemno pozorno pokrivali pick-and-roll igro Dragića, njihovi visoki igralci pa so ga pametno čakali pod obročem, namesto bolj agresivnega pokrivanja že na črti za 3 točke. To bo nedvomno tudi obrambni načrt nasprotnikov Slovenije na prihodnjih tekmah, zato bo Dragić moral v četrtfinalu zopet nastaviti roko in zadeti tudi kakšen met z razdalje. Zvezdnik Miamija si bo verjetno želel tudi kasnejšega začetka srečanja, saj tudi v NBA ligi, njegovi odstotki meta na zgodnjih tekmah, niso tako dobi, kot na večernih.

Vsi vrhunci Anthonyja Randolpha

Pri boljši predstavi na naslednji tekmi, pa mu bo seveda pomagala tudi odlična igra Dončića, ki se mu je danes pridružil še Anthony Randolph. 211 centimetrov visoki Američan se je dosedaj izkazal predvsem v obrambi, danes pa je dodal še svoj delež v napadu. Iz igre je zgrešil le 2 meta (met 8/10, 3/3 za 3) ter prispeval 21 točk, 3 skoke, 2 blokadi in 1 ukradeno žogo, za visoko zmago Slovenije, ki je z njim na parketu v samo 20 minutah, Ukrajince nadigrala za kar 23 točk. V skoraj identičnem igralnem času je isto razliko pomagal ustvariti tudi Klemen Prepelič, ki je na zadnjih tekmah očitno postal slovenski “joker s klopi”. Tokrat je s samo 5 meti iz igre (met 2/5, 2/3 za 3, 8/8 prosti meti) prispeval kar 16 točk in odlično nadomestil nerazpoloženega Dragića.

Vsi vrhunci Luke Dončiča

Seveda se ne moremo ogniti tudi izjemni predstavi Luke Dončića, ki je ob polčasu z 10 točkami, 7 skoki in 4 podajami, lovil zgodovinski trojni dvojček, toda za dosego le-tega, na koncu igral premalo časa. Ob visokem vodstvu, mu je selektor Kokoškov razumljivo namenil zaslužen očitek, čeprav je v manj kot 24 minutah igre, v statistiko vpisal 14 točk (met 5/10, 1/3 za 3), 10 skokov in 6 podaj.

Kot ponavadi je seveda tudi tokrat opazen delež k zmagi dodal prav vsak igralec, ki ga je Kokoškov poslal na parket. Predvsem v obrambi, kjer so naši visoki igralci odlično zaustavili najboljšega strelca Ukrajincev po prvem delu tekmovanja Postovyja, ki je srečanje končal s samo 4 točkami (met 2/8). Le eden izmed Ukrajincev se je tokrat lahko pohvalil z dvoštevilčnim točkovnim izkupičkom in sicer Pustozvonov (11 točk, met 4/9).

Naša reprezentanca je torej svojo nalogo opravila z odliko in sedaj lahko sproščeno čaka na svojega nasprotnika v četrtfinalu. Latvija ali Črna gora? Odgovor bomo dobili jutri po srečanju, ki se začne že ob 11.30, nato pa sledi nova epizoda našega EuroBasket vodiča, v kateri bomo podrobno analizirali našega četrtfinalnega nasprotnika. Celotno knjižnico podkastov lahko s klikom na povezavo, najdete na naši strani, YouTubu, SoundCloudu in iTunesih. Zadnjo epizodo pa lahko, če to še niste storili, slišite spodaj.