Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Še ena slaba novica v avstrijski reprezentanci.

Še ena slaba novica v avstrijski reprezentanci.

Andreasa KOFLERJA nismo dosti videli že lansko sezono. O razlogih zakaj je izpustil tekmovanja, je spregovoril šele pred kratkim. Diagnosticirali so mu avtoimunsko bolezen. Bolezen, ki se bori sama proti sebi, proti zdravim celicam. 

33-letni Avstrijec ima 12 posamičnih zmag v svetovnem pokalu in veliko ekipnih uspehov (od tega 2 zmagi na olimpijskih igrah in 3 na svetovnem prvenstvu). Težave je začutil že lansko sezono, a diagnozo je prejel šele pred kratkim.

"This fall was the most difficult time for me. Now I focus on getting healthy again and solve my "energy problem". I gave my all in the preparation for the season, but I got weaker and weaker. My body is fighting its own cells. At first, I didn't want to accept that, but at some point, I had to deal with it. It's a physical thing, I don't have any mental problems. On the contrary. I'm motivated and I want to make progress in jumping. But I notice that something about my energy balance is not right. I had to reduce training", Andreas Kofler said in an interview with the newspaper "Tiroler Tageszeitung".
(VIR: fis-ski.com)

Kofler je povedal, da je za njim zelo težek čas. Osredotočal se je na priprave na novo sezono, na treninge, a počutil se je samo še slabše. Sprva si ni želel spriznati, sprejeti da ima bolezen, a na neki točki je dojel, da mu drugega ne preostane. To ni psihična težava, ampak fizična - ker sam se počuti zelo motiviranega za skakanje. Sedaj je moral zmanjšati količino treningov in se mora osredotočiti na zdravljenje.

"I have set goals for myself. Now I have to be aware of the fact that I need my body to achieve them. Being ready mentally is not enough. in fall you prepare yourself for the season opener and highlights like the 4-Hills-Tournament and the Olympics and then you are not competitive. I relied on my body for 15 years and now it is giving me a sign."
(VIR: fis-ski.com)

Dodal je še, da si je postavil cilje, a da mora pomagati telesu da jih osvoji. Da ni dovolj samo mentalna pripravljenost. Na svoje telo se je lahko zanesel 15 let in sedaj mu daje znak.

Trenutno še ni znano, kdaj bo lahko ponovno tekmoval. Dolgoročna želja sicer je, da bi lahko tekmoval na svetovnem pokalu v Seefeldu (Avstrija), leta 2019. Takrat bi se tudi rad upokojil.

Zmaga Koflerja na novoletni turneji leta 2010: