Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Prihaja do spremembe All star tekme v ligi NBA

Prihaja do spremembe All star tekme v ligi NBA

All star tekme zadnja leta niso več takšen spektakel kot so bile zato so se v vodstvu lige odločili spremeniti njen format.

Glavna razlika napram stari obliki bo ta, da ne bomo imeli več striktnega dvoboja med konferencami vendar bosta ekipo sestavila dva kapetana, ki bosta izmenično izbirala prvo peterko in rezervne igralce svojega moštva. Obe ekipi bosta potem izbrali dobrodelno organizacijo za katero bosta igrali, s tem pa želijo povečati pomembnost tekme.

Način izbora igralcev ostaja enak kot do sedaj, začetne peterke izbirajo navijači, mediji in igralci s svojim glasovanjem. Košarkar z največ glasovi v posamezni konferenci postane kapetan ene od ekip. Iz izglasovanih prvih peterk potem ta dva igralca izbirata svojo začetno postavo in klop. Rezervne igralce, tako kot do sedaj, izbirajo trenerji v ligi NBA in glasujejo za igralce v konferenci v kateri nastopa njihova ekipa.

Da povzamemo: Igrali bodo najboljši igralci obeh konferenc, ne bo več dvoboja med vzhodom in zahodom ampak med ekipama izbranima s strani najvišje izglasovanih igralcev v posamezni konferenci, zmagovalec tekme bo priigral zajeten kupček denarja za izbrano dobrodelno organizacijo.

Gre za zelo zanimiv koncept, ki bi lahko All-star tekmi vrnil nekaj stare slave in samo upamo lahko, da bo temu res tako.