Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Poškodba Richarda Freitaga.

Poškodba Richarda Freitaga.

Kot smo že poročali včeraj, se je na včerajšnji tekmi po izteku skoka, poškodoval Nemec Richard Freitag. Pred pristankom je prekrižal smuči, zaradi česar se je posledično podrsal po ledeni smučini, dokler se ni ustavil. Na prvi pogled hujših težav ni bilo videti, saj je Freitag vstal in zapustil prizorišče s pomočjo zdravniških delavcev.

"After another examination this morning I recommended Richard Freitag to not compete in Bischofshofen. The contusions of the left hip are restricting the mobility significantly and, in addition, they are also very painful. Competitive sports on the highest level makes no sense under these circumstances", explained team doctor Mark Dorfmueller on Friday morning.
(VIR: achat cialis fis-ski.com)

Sprva so mislili, da bo Freitag odskočil finalni skok, pa so se tik pred zdajci premislili. Zaradi bolečin so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico na preiskave, da bi ugotovili če je karkoli narobe. Levi bok ga precej omejuje pri mobilnosti, kar bi seveda vplivalo na sam skok. Zato mu je zdravnik priporočil, da današnjo tekmo izpusti.

"Right now Ski Jumping makes no sense for me. Due to the contusions, I can't take the inrun position and I'm also not able to have a dynamic take-off. That's why I'm following the advice of our team doctor and I will take a break now. This is the first time that I have to end a 4-Hills-Tournament early. This is indeed disappointing, but because there is still a lot up for grabs this season it would not be smart to not listen to your own body", said Richard Freitag.
(VIR: fis-ski.com)

Freitag je povedal, da tekmovanje nima smisla, saj zaradi udarnin ne bi mogel odskočiti iz skakalne mize. Odločil se je upoštevati zdravnikov nasvet in si bo vzel krajši odmor, čeprav je za njega prvič, da je moral predčasno končati tekmovanje na novoletni turneji. Da je sicer razočaran, a je nujno potrebno da je zdrav, saj je to sezono še veliko naslovov za osvojiti.

Trenutno je še vedno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, čez mesec dni pa skakalce čakajo olimpijske igre. Če ne bi prišlo do te poškodbe, bi imeli Nemci možnost za zmago na novoletni turneji prvič, po letu 2002.


Še posnetek padca: