Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Podkast: ČAS je za FINALE!

Napovednik finala SLOVENIJA - SRBIJA

Igor Kokoškov je na tem prvenstvu uresničil koncept, ki si ga je zastavil že kmalu po tem, ko je prevzel mesto selektorja slovenske košarkarske reprezentance. Recept za uspeh je preprost, vendar seveda izjemno težko uresničljiv. Hitra in kombinatorna igra v napadu, ki seveda bazira na uspešni in pozorni igri v obrambi.

Kokoškov je torej v slovensko reprezentanco vpeljal koncept, ki v zadnjih letih na evropskih parketih in v ligi NBA prinaša naslove. Koncept, ki ga uspešno uporabljajo najboljše ekipe na obeh straneh Atlantika in koncept, katerega razvoj je iz prve roke Kokoškov spremljal v “7 seconds or less” Phoenix Sunsih, pod vodstvom ofenzivnega guruja Mika D’Antonija. To je danes igra Golden State Warriorsov, to je danes igra Miami Heatov in to je danes igra Reala iz Madrida.

To pa je tudi igra, ki jo bo slovenska reprezentanca jutri skušala vsiliti borbenim Srbom. Srbija je z uvrstitvijo v finale EuroBasketa dokazala, da ima morda celo najmočnejše zaledje talentov v celotni Evropi. Odlični Bogandović in pod košem nezaustavljivi Marjanović, sta obkrožena z igralci, ki do potankosti poznajo svojo vlogo in na obeh straneh parketa delujejo kot dobro naoljen stroj. Saša Đorđević v medijih vlogo favorita prepušča Slovencem, naš selektor Kokoškov pa svari pred lažnimi komplimenti svojega kolega na klopi Srbije.

Srbija je med najpočasnejšimi moštvi na prvenstvu, Slovenija pa med najhitrejšimi. Jutri bomo torej v velikem finalu jubilejnega 40. EuroBasketa spremljali košarkarsko poslastico in dvoboj dveh slogov, dveh selektorjev in dveh zvednikov, Gorana Dragića in Bogdana Bogdanovića, ki se bosta poleg naslova prvaka, spopadla tudi za naziv najbolj koristnega igralca prvenstva.

Prijazno vabljeni k poslušanju