Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Pat Riley: Ponosen sem na Gorana, ponosen sem na to, da ga imamo

Pat Riley: Ponosen sem na Gorana, ponosen sem na to, da ga imamo

V Miamiju so včeraj imeli predstavitev novega moštva in dresov. Na njej je manjkal Goran Dragić, ki pa se sedaj že nahaja na jugu Floride. Tam so se v preteklih tednih bolj ukvarjali z vremenom in orkani, kot pa s športom. Tudi legendarni Pat Riley je najprej spregovoril o posledicah orkana Irma in prizadevanjih moštva Miami Heat, ki finančno pomaga pri odpravljanju teh posledic.

Takoj za tem pa je beseda nanesla na Gorana Dragića, od katerega Riley in franšiza naslednjo sezono pričakujeta ogromno. Toda najprej bo vendarle čas za nekaj počitka:

“Ni nobenega dvoma o tem, da bodo njegovi soigralci razumeli, kaj je počel zadnja dva meseca in v kakšni kondiciji se trenutno nahaja, zato sedaj potrebuje nekaj počitka. Toda to je Spojeva odločitev (trener Erik Spoelstra) in zagotovo bo o tem govoril z Goranom. Vsekakor pa ne želimo videti nobenih poškodb zaradi tega, ker je igral celo poletje. Res je v odlični kondiciji. Komaj čakam, da ga spet vidim.”

Riley je izkoristil priložnost in zopet nekaj besed namenil visoki ceni, ki jo je Miami plačal za Gorana. Takrat so namreč v Phoenix poslali dva dragocena izbora v prvem krogu nabora, cena, ki jo v zadnji sezoni moštva niso iztržila niti za Jimmyja Butlerja, Paula Georga ali DeMarcusa Cousinsa. Miami tudi zaradi tega naslednjih nekaj let preko naborov ne bo mogel pripeljati novih igralcev, zato so nekateri pred časom to odločitev kritizirali. Toda Riley ne dvomi, da je bila cena za Gorana primerna, pri tem pa ni skoparil z visokimi komplimenti na račun svojega organizatorja:

“Ko smo sprejeli odločitev, da bomo v zameno za Gorana, ki je bil takrat All-NBA igralec, ponudili dva “draft picka” v prvem krogu smo vedeli, da bomo za to dobili odličnega in tekmovalnega branilca. Igralca, ki igra na obeh straneh parketa, odlično osebo, vse to v enem človeku. Mislim, da je v svojem času tukaj to tudi dokazal. Po mojem mnenju je imel lansko leto All-Star sezono. Samo pomislite na številke, ki jih je dosegal vsako tekmo. In sedaj še to kar je naredil v Sloveniji, s tem, ko je postal MVP in dosegel 35 točk v treh četrtinah. Še posebej všeč mi je bila njegova Hulk poza. Ponosen sem nanj, ponosen sem na to, da ga imamo. V tem trenutku je verjetno igralec na katerega se Spo najbolj zanaša, glede na stil igre, ki ga želi gojiti."

Riley in Dragic

Tako blestečih besed Riley Dragiću, odkar je ta v Miamiju, še ni namenil. Toda Riley ni bil edini, ki je včeraj z izbranimi besedami spregovoril o prvem organizatorju Vročice in njegovemu dosežku v reprezentančnem dresu. Tudi njegovi soigralci so namreč spremljali Goranove podvige na drugi strani Atlantika.

“Tudi nam, njegovim bratom v slačilnici, je veliko pomenilo, ko je v svojo državo prinesel naslov in osvojil MVP naziv. Vsi smo ga poklicali in mu poslali kakšno sporočilo ali tweet. To je odnos, ki ga imamo. Želeli smo samo, da ostane v isti formi. Imel je to posebno priložnost, da je že čez poletje igral resno tekme in vemo, da je odlično pripravljen. Zdaj bo najbolj pomembno, da zadrži formo in se ne zaleti v zid (i.e. kondicijski zid), ko bomo začeli igrati naš stil igre.”

Johnson je tudi dodal, da bo verjetno Spoelstra tisti, ki bo Goranu moral ukazati počitek:

“Poznam Gorana in njegovo srce in vem, da ne bo hotel počivati. Zato je včasih potrebno rešiti človeka pred samim seboj. Res sem vesel zanj. Samo, da zadrži formo.”

Johnson je v svoji kratki izjavi večkrat ponovil, da bo za Gorana najbolj pomembno zadržati formo iz EuroBasketa. Dobro se zaveda, da se tu skriva ključ do uspeha Miamija v naslednji sezoni. Pat Riley je namreč sedaj v to postavo vložil ves denar, ki ga je imel na razpolago. Ne samo v tej sezoni, temveč tudi za naslednja tri ali celo štiri leta. To je torej moštvo, s katerim se bo legenda košarke, ki je naslove osvajala kot igralec, trener in predsednik, kot kaže poslovila od košarke. Bo ta sloves uspešen?

Tako pa bodo v novi sezoni zgledali Miamijevi dresi