Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Norvežani do prve ekipne zmage!

Norvežani do prve ekipne zmage!

Za nami je prva ekipna tekma nove sezone. Slavili so Norvežani z precejšnjo prednostjo.

Po prvi seriji so vodili Poljaki, a le z 1,1 točke prednosti (496,8 točk) pred drugimi, Avstrijci (495,7 točk). Na tretjem mestu so bili Norvežani (493,9 točk). 
Že med potekom prve serije so diskvalificirali Lukasa HLAVO (ČEŠ), finca Andreasa ALAMOMMA in Ville LARINTA ter Sergeya TKACHENKA (KAZ) zaradi neprimernega dresa. Letos je v dresih ta novost, da so odstranili notranji pas, ki so ga dodali pred začetkom prejšnje sezone. Prav tako, lahko letos vidimo prenos, kako preverjajo njihove drese.
Slovenci so bili uvrščeni na 6. mesto (456,1 točke). Otvoritev je imel naš najmlajši, 17-letni Timi ZAJC. Skočil je solidnih 119 metrov. Anže SEMENIČ je dodal daljavo 115ih metrov in Tilen BARTOL 117,5 metrov. Peter PREVC je pa bil naš najboljši, z 124imi metri. 
V drugo serijo se ni uspelo uvrstiti Italijanom, Čehom, Fincem in Kazastancem.


V finalni seriji se je pa popolnoma obrnilo. Norvežani so kaj kmalu izkoristili storjene napake svojih tekmecev in pridno začeli nabirati prednost. Johann Andre FORFANG, Anders FANNEMEL in Daniel Andre TANDE so v drugi seriji vsi skočili preko 127 metrov, ter vedno popeljali Norveško na prvo mesto. V zadnjem skoku je zgolj Robert JOHANSSON skočil le 121,5 metrov. A zaradi že pridobljene prednosti je bil njegov skok samo potrditev zmage. 
Poljaki in Avstrijci so se poskušali približati, a jim ni uspelo. Poljaki so na splošno v drugi seriji pokazali slabše skoke v primerjavi z prvo, kar preprosto ni bilo dovolj. Njihov najboljši skakalec je tudi letošnjo sezono Kamil STOCH (127 metrov v zadnji seriji), ki bo poskušal ubraniti kolajne iz olimpijskih iger februarja naslednje leto.
Pri Avstrijcih sta izstopala Michael HAYBOECK (126 metrov), ki je sicer prišel po poškodbi kolena in Stefan KRAFT (130 metrov). Oboji so na koncu osvojili drugo mesto (1006,5 točk).


Slovenci so ostali na 6. mestu (931,4 točke). Timi ZAJC in Tilen BARTOL sta oba odlično izkoristila razmere in skočila 124,5 metrov (Zajc) ter 123 metrov (Bartol). Anže SEMENIČ ni uspel izboljšati svojega prvega skoka (106 metrov), saj je imel nekaj težav z slabšim vetrom. Peter PREVC se je pa tudi danes v drugem skoku malce lovil, da ni padel, a je uspel skočiti 121 metrov.
4. mesto so osvojili Nemci, 5. Japonci (Noriaki KASAI je skočil kar 130,5 metrov, kar je bila daljava dneva), 7. Švicarji in 8. Rusi

V finalni seriji se je po pristanku poškodoval Denis KORNILOV (RUS). Padec je bil videti grd, kakšne so pa poškodbe, bomo pa še videli. V kolikor mu poškodba ne bi dopuščala tekmovanja na jutrišnji tekmi, bi lahko njega nadomestil naš Robert KRANJEC, ki je bil najbližje. 


Jutrišnja tekma bo prva posamična tekma nove sezone. Začetek ob 15:00 uri.