Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Neverjetni Dončić z novim točkovnim rekordom Real popeljal do zmage nad Žalgirisom (video))

Na zahtevnem gostovanju v Kaunasu je genijalni Dončić ponovil maestralno predstavo izpred dveh dni ter z 28 točkami (met 9/13, 4/6 za https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-en-pharmacie/ 3, 6/6 prosti meti), 9 skoki in 4 podajami Real popeljal do 4. zaporedne zmage v najbolj prestižnem evropskem klubskem tekmovanju..

Nekdaj izjemni igralec in sedaj trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius je že pred samo tekmo opozarjal, da Dončić predstavlja daleč največjo nevarnost v vrstah Reala in temu prilagodil tudi taktiko v obrambi, kjer so Dončića pogosto podvajali.

Toda brilijantnega najstnika, ki že pri 18 letih piše zgodovino svetovne košarke tudi to ni zaustavilo. Najprej je v prvem polčasu pametno razigraval in prepuščal igro soigralcem, nato pa v 2. polčasu udaril kot strela z jasnega in Žalgiris kaznoval še s serijo košev. Samo v 3. četrtini je dosegel 14 točk in poskrbel za varno prednost Reala pred zaključkom tekme.

Piko na i in nov strelski rekord je postavil s trojko v zadnji sekundi srečanja in po nazivu najbolj koristnega igralca 3. kroga, sedaj s statističnim indeksom 35 napovedal še pohod proti drugemu zaporednemu nazivu MVP-ja evroligaškega kroga. Dončić je trenutno najboljši strelec Evrolige ter z najvišjim povprečjem statističnega indeksa vodi v boju za najbolj koristnega igralca sezone.

V vrstah nemočnih domačinov, ki so sicer v zadnjem krogu na gostovanju premagali Barcelono, se je najbolj izkazal kanadski Slovenec Kevin Pangos, ki je zbral 20 točk (met 7/12, 4/9 za 3), 3 skoke in 5 podaj ter tako dosegel indeks 25. Pangos bi lahko v prihodnosti morda zaigral tudi za slovensko reprezentanco, s katero je seveda Luka Dončić že osvojil zlato medaljo na letošnjem Eurobasketu.

Se bo sanjska sezona najboljšega najstnika na svetu nadaljevala še z naslovom klubskih prvakov? Ko govorimo o Dončiću je možno vse.