Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Nenadna upokojitev Jana Ziobra?!

Nenadna upokojitev Jana Ziobra?!

V petek (05.01.) je poljski smučarski skakalec, Jan ZIOBRO objavil videoposnetek, v katerem je obrazložil razloge za nenadno upokojitev po 11-ih letih. Očitno se v poljski reprezentanci dogajajo čudne zadeve, o katerih bomo še zagotovo slišali v naslednjih dneh.

Videoposnetek:

"It's not that I don't want to jump, but it doesn't make sense to continue the career because there are people, who want to destroy me as a ski jumper. There are a number of decisions that were scandalous. For a long time, obstacles were thrown in my path", Jan Ziobro said in a video on Facebook according to skijumping.pl.

ZIOBRO začne s tem, da je vedno rad skakal, ampak da so mu že dolgo časa (predvsem zadnji 2 leti) na njegovo pot postavljali buy viagra online cheapest omejitve in določene odločitve, ki niso imele smisla. Da je prišel čas, ko mora zadeve zaključiti.

"Before New Year's we were jumping in Zakopane. I had jumped between 122 m and 126 m. Andrzej Stekala, to whom I want to apologize because I don't have anything against him, landed between 105 m and 110 m. But it was not me, who got named to the team for these competitions", Ziobro continued.

Ključni dogodek, ki ga je pripeljal do te odločitve, je bila tekma v celinskem pokalu pred koncem starega leta. Te tekme so ključne za tiste, ki drugače niso del reprezentance in se lahko z njimi še dokažejo. (Skakalci, ki so del reprezentance, se udeležujejo skokov v svetovnem pokalu in v vseh ostalih prestižnih dogodkih.) Po tej določeni tekmi je bil povabljen Andrzej STEKALA, da se pridruži reprezentanci in ne Jan ZIOBRO. Njegovi skoki so bili med 122 in 126-imi metri, medtem ko je bila daljava Stekalovih skokov zgolj med 105-110 metrov. 

"I can no longer remain silent and I have to speak about it in public. Some might ask why I suspended my career, but nobody knows what was going on. All are equal, but some are more equal than others. This is not acceptable. For now, I say goodbye to Ski Jumping. Thank you to everyone who supported me. Now I need to rest and cool down because there were many of these situations in the last two years. This was not an isolated case."

Jan ZIOBRO je dodal, da ni mogel biti več tiho in je želel javno pojasniti nekaj razlogov, ki so botrovali njegovi nenadni odločitvi. Predvsem zato, ker večina ne ve kaj se dogaja v Poljski reprezentanci. Med tem se je tudi javno opravičil svojemu rojaku, Andrzeji STEKALI zaradi javne izpostavitve, ker proti njemu osebno nima ničesar. Vsi so si enakovredni med seboj, a nekateri so vredni več kot drugi, kar se mu ne zdi primerno. Zahvaljuje se vsem za podporo in s tem zaključuje svojo kariero.

Njegova edina zmaga je bila leta 2013, v Engelbergu (Švica), kjer je poleg tega osvojil tudi 3. mesto. Leta 2015 je bil del takratne nordijske Poljske reprezentance, ki je osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. 

Posnetek njegovega takratnega zmagovalnega skoka: