Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

NAJPOMEMBNEJŠI trenutek FINALA EuroBasketa, ki ste ga zagotovo spregledali (VIDEO)

V pogovoru za Delo je Goran Dragić pojasnil famozni posnetek, ki je po nepozabni tekmi proti Srbiji zaokrožil na twitterju:

“Vsi igralci so prišli na klop in prva reakcija je bila, da so sklonili glave in gledali v tla... Takrat sem začutil, da je to najtežji trenutek na tekmi, začutil sem, da moram to razmišljanje nekako spremeniti, narediti obrat v njihovih glavah. In takrat sem se res razjezil in zakričal: Pa kaj je zdaj to?! To je finale! Igramo finale evropskega prvenstva in vodimo dve piki! Mi smo v vodstvu v finalu in mi sklanjamo glave! Mi smo tisti, ki bi morali imeti glave gor! In takrat se je nekaj zgodilo, kot bi se vsi skupaj zbudili in začeli res igrati do konca.”

Manj opazna, vendar kljub temu izjemno pomenljiva je tudi reakcija selektorja Kokoškova. Ob strastnem Goranu ostane mrtvo hladen in samo skomigne z rami, češ: “Dobro, dobro Goran, lepo se usedi in bom jaz mirno razložil zakaj bomo zmagali.” Kokoškov je res izjemno “krotil” Goranovo brezmejno strast. Na parketu in izven njega. Za naslov prvaka pa seveda potrebuješ ravno pravšnjo kombinacijo strasti in razuma.

Goran se verjetno sploh ni zavedal, da je govoril v angleščini, saj se na takih tekmah po glavi podi stotine misli. Morda pa se slovenski kapetan že pripravljal na naslednjo sezono v Miamiju, kjer se je podobnih motivacijskih govorov učil od tamkajšnjega kapetana, legendarnega Udonisa Haslema, ki je na podoben način v slačilnici pogosto spregovoril tudi za časa velike trojice, LeBrona Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha. Pojavljajo se govorice, da bi morda lahko naslednjo sezono Dragić kapetansko vlogo opravljal skupaj s Haslemom. V tem primeru bo zagotovo na podoben način moral spregovoriti tudi v Miamiju, saj je pred njim in njegovim moštvom izjemno pomembna sezona, za Dragića morda celo najbolj pomembna v karieri. Več o tem zakaj pa v današnjem podkastu.