Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Mojstrovina Gorana Dragića - ukradena žoga in nato “coast-to-coast” s preigravanjem za hrbtom in cirkuškim zaključkom (VIDEO)

Miami je po treh zaporednih porazih sinoči proti Chicagu le vpisal novo zmago (97:91), pri kateri je zopet odlično igral organizator Goran Dragić, ki je srečanje kot najboljši strelec svojega moštva končal z 20 točkami (met 7/17, 2/7 za 3), 5 skoki, 6 podajami in 1 ukradeno žogo.

Ko je Dragić v 3. četrtini odšel na klop, je Chicago prevzel pobudo in povedel. Toda kapetan Miamija je takoj po povratku v igro zadel trojko in nato na začetku zadnje četrtine še cirkuško polaganje ob katerem je bila na njem storjena tudi osebna napaka (VIDEO). Dragić je odlično poveljeval napadu svojega moštva ter v tem delu igre podelil še 4 podaje, njegovo moštvo pa se je zopet oddaljilo na varno razliko.

Trener Erik Spoelstra je zato pred koncem srečanja Dragiću namenil nekaj počitka, toda kaj kmalu je moral svojega kapetana zopet poslati na parket, saj se je Chicago v zadnji minuti približal na 7 točk zaostanka in nevarno zapretil. Dragić je takoj lepo podal Winslowu za polaganje in nato s črte prostih metov še potrdil zmago svojega moštva.

V postavo Miamija se je tokrat vrnil tudi center Hassan Whiteside, ki je okrepil obrambo pod obročem in srečanje končal s 13 točkami (met 6/11) in 14 skoki. V vrstah gostov se je izkazal finski novinec Lauri Markkanen, ki je srečanje končal s 25 točkami (met 9/18, 2/7 za 3) in 8 skoki.

Miami sedaj čaka dvotedenska serija zahtevnih gostovanj v zahodni konferenci, po kateri bo verjetno bolj jasno kakšen je domet tega moštva v letošnji sezoni.