Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Kokoškov za jutri napoveduje praznik košarke in vrača žogico Đorđeviću: “Sale pravi da smo favoriti? On mene ne more prevarati!”

Kokoškov za jutri napoveduje praznik košarke in vrača žogico Đorđeviću: “Sale pravi da smo favoriti? On mene ne more prevarati!”

Po izjavi srbskega selektorja Aleksandra Đorđevića, ki je pred finalom EuroBasketa Slovenijo postavil v vlogo absolutnega favorita, je naš selektor Igor Kokoškov podal še svoje razmišljanje:

“Seveda je povsem normalno, da do nasprotnika pokažeš določeno spoštovanje pred mediji, vendar sem prepričan, da je svojim igralcem za zaprtimi vrati rekel samo, da naj za konec povozijo še te Slovence. Mene s komplimenti ne bo prevaral”,

je povedal Kokoškov in Đorđeviću tudi sam vrnil nekaj komplimentov.

“On ima kot igralec in trener precej več izkušenj s takimi tekmami. Karizmo je imel že kot igralec, sedaj pa tudi kot trener odlično prenaša znanje na svoje igralce. Jaz teh izkušenj nimam. To je zame prvo finale evropskega prvenstva. Ko sem odraščal sem v košarki imel 2 idola, Dražena in Sašo. Za evropsko košarko je izjemno pomembno, da je Saša v njej ostal kot trener. Sva prijatelja, vendar jaz njega poznam precej bolje, kot on mene.

Kokoškov za konec napoveduje še izjemno tekmo.

“Emocije, energija… Na tekmi se ne bo pojavil nihče, ki ne bo pripravljen dati 100 odstotkov. Z naše in njihove strani se bo igralo 110-odstotno, vendar je potrebno igrati tudi pametno. Energija in hrabrost sta pomembni, toda to ne bo dovolj. Potrebno bo igrati tudi dobro in preudarno. Za mene bo jutri praznik košarke. To je razlog zaradi katerega se ukvarjam s tem poslom.”