Po slabem zaključku Evrolige, Real sedaj razočaral še v finalu španskega prvenstva (VIDEO)

17. Junij 2017 - 11:29 -- Matej Petek

Valencia je namreč senzacionalno in obenem tudi zelo prepričljivo osvojila zgodovinski prvi naslov španskih prvakov. Real, ki je po rednem delu sezone zasedal prvo mesto v Evroligi in španskem prvenstvu, je nato v končnicah obeh tekmovanj odigral precej slabše in na koncu pogrnil še na najpomembnejši stopnici. Zaradi tega bo v madridskem velikanu zagotovo prišlo do temeljitih kadrovskih sprememb. Moštvo bo nedvomno potrebovalo tudi pomladitev, saj je kar nekaj nosilcev že v spoštljivih košarkarskih letih.

Nemoč Reala v finalni seriji je bila še enkrat več na ogled tudi na včerajšnjem srečanju, na katerem so že ob polčasu zaostajali za skoraj 20 točk. V zaključku srečanja so se sicer približali na le 6 točk zaostanka, vendar jim je za morebitni preobrat zmanjkalo moči, zato je naslov več kot zasluženo ostal v Valenciji, kjer so ga igralci lahko proslavili skupaj s fanatičnimi navijači.

Igralci domačega moštva so namreč povsem razbili vrsto Pabla Lasa, ki ni našla odgovora na borbeno in koletivno igro nasprotnika. Valencia je na srečanju ujela 52 skokov, kar 26 skokov več kot Real, ki se je zopet preveč zanašal na individualno igro posameznikov ter met iz razdalje, ki je bil tudi tokrat slab. Real je namreč zadel le 7 od 29 metov za 3 točke (24%). Valencia, ki jo je odlikovala izjemno borbena igra v obrambi, je bila na koncu prepričljivo boljša v vseh pomembnejših statističnih kategorijah.

Za najbolj koristnega igralca finala je bil proglašen črnogorski center Bojan Dubljević, ki na zadnji tekmi statistično sicer ni bil tako uspešen kot na prejšnjih, vendar je veliko dela opravil v obrambi in skoku, kjer je odlično zapiral prostor pod košem. Največ točk je dosegel Joan Sastre, ki je le v 17 minutah zbral 19 točk (met 8/10, 2/3 za 3) in 6 skokov. Toda pohvale si vsekakor zaslužijo vsi igralci Valencije, ki so včeraj stopili na parket.

V vrstah Reala sta najbolje odigrala Sergio Llull (23 točk, met 8/17, 1/7 za 3, 7 podaj, 3 skoke) in Gustavo Ayon (10 točk, met 5/9, 7 skokov, 3 podaje). Luka Dončić pa bo verjetno želel čim hitreje pozabiti na zaključek letošnje sezone, v katerem je odigral precej slabše, kot v rednem delu, ko je iz tekme v tekmo navduševal številne ljubitelje košarke. Včaraj pa je v statistiko vpisal le 2 točki (met 1/3) in 1 skok ter srečanje končal z negativnim statističnim indeksom. Dončić je na parket stopil le v 2. četrtini, ki jo je Valencia dobila z izidom 29:11 in si v njej priigrala neulovljivo prednost, nato pa ga Laso ni več pošiljal na parket. Več o sezoni Luke Dončića in kaj je botrovalo njenemu slabemu zaključku, boste lahko izvedeli v podcastu, ki ga bomo objavili na začetku prihodnjega tedna.

Vrhunci 4. tekme finalne serije

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.