Oglejte si maestralno podajo Luke Dončića v finalu španskega prvenstva (VIDEO)

11. Junij 2017 - 22:09 -- Matej Petek

Mladi Slovenec je namreč s čudovito podajo pod košem povsem samega našel Felipa Reyesa. Najprej je nakazal polaganje, nato pa premeteno za hrbtom obeh obrambnih igralcev, Reyesu omogočil neovirano polaganje izpod obroča. Toda Dončić tokrat parketa ni zapustil nasmejan, saj je Real v Madridu proti borbeni Valenciji, presenetljivo izgubil drugo tekmo finala (79:86) in se sedaj odpravlja na gostovanje, kjer bodo odigrali naslednji 2 tekmi. Valencia lahko z dvema zmagama na domačem parketu osvoji naslov prvakov najboljšega evropskega državnega prvenstva, kar bi vsekakor bilo prvovrstno presenečenje.

Dončić pa bo nocoj slabe volje tudi zaradi ostrih besed prvega zvezdnika moštva Sergia Llulla, ki je 18-letnika po slabi podaji, zaradi katere je Llull moral storiti namerno osebno napako, grdo ozmerjal in pri tem, kot so razkrile kamere, ni izbiral sočnih besed. Toda Dončić zagotovo ni bil tisti, ki bi si zaslužil grajo na tej tekmi. Tekmo je sicer končal z le 2 točkama (met 1/3), 4 skoki in 4 podajami, toda statistika ne odraža vsega, saj je zelo dobro igral v obrambi, obenem pa je v napadu dobro povezoval igro svojega moštva. Ko je Dončić vstopil v igro je neprepričljivi Real zaigral precej bolje in za kratek čas prevzel pobudo. Zaradi tega je Dončić, ki je srečanje končal z drugo najvišjo +/- statistiko v vrstah Reala, za Llullom igral največ, toda tokrat je več časa igral na krilu in položaju visokega branilca, saj je igro organiziral Llull, ki je na igral kar 36 minut. Srečanje je končal z 22 točkami (met 7/16), 6 podajami, ob tem pa je izgubil še 5 žog.

Dobro srečanje sta odigrala le še veterana v vrstah Reala, Andres Nocioni (13 točk, met 5/6, 3 skoki) in Felipe Reyes (14 točk, met 5/6, 3 skoki). Najslabše pa je igrala ravno prva peterka, ki je v srečanje vstopila zelo medlo. Na drugi strani je pri zelo motivirani Valenciji blestel Bojan Dubljević z 20 točkami (met 7/13) in 9 skoki, Fernando San Emeterio pa je dodal 14 točk (met 5/13) in 4 podaje. Dvoštevilčno točkovno mejo sta presegla še Thomas (11 točk, 4 skoke) in Oriola (10 točk, 2 skoka). Naslednje srečanje bo v sredo ob 20.30.

Kategorija: