Luka Dončić je lomil gležnje, toda Valencia je zlomila Real (VIDEO)

14. Junij 2017 - 23:45 -- Matej Petek
Luka Dončić je še enkrat več z lepo potezo povzročil, da so se zašibila kolena nasprotnika. Tokrat je bil žrtev Dončićevega "jab stepa" odlični center Valencie Bojan Dubljević. Ta pa bo precej hitro pozabil na Dončićevo trojko, saj je bil tudi tokrat najboljši posameznik srečanja, na katerem je njegova Valencia doma zanesljivo premagala Real (81:64) in sedaj v seriji vodi z 2:1. Že v petek bodo pred domačimi navijači lahko senzacionalno osvojili naslov španskih prvakov. Real namreč sedaj mora zmagati, če bo želel o prvaku odločati na peti tekmi v Madridu.

 
Luka Dončić, ki v španski končnici še ni zablestel tako kot rednem delu sezone, je tokrat odigral precej bolje ter bil na obeh straneh parketa med najboljšimi posamezniki srečanja. Skupaj z Ayonom je srečanje končal z najvišjim statističnim indeksom v vrstah Reala, v katerem so zopet razočarali nekateri ključni igralci. Šepala je predvsem obramba, v napadu pa so bili ves čas za korak prepočasni ter so se preveč zanašali na individualne akcije in neizdelane mete iz razdalje. Real je na celotnem srečanju zbral le 9 podaj ter zadel le 7 trojk od kar 30 poskusov.
 
Dončić je srečanje sklenil s 13 točkami (met 5/10, 2/5 za 3), 8 skoki in 2 podajama. Dobro je odigral tudi Ayon, ki je zbral 15 točk (met 7/12) in 8 skokov. V vrstah domačinov je že omenjeni Dubljević srečanje končal s 14 točkami (met 6/12), 6 skoki in 3 podajami. Fernando San Emeterio pa je dodal 15 točk (met 4/10, 4/6 za 3), 5 skokov in 3 podaje.
 
Borbene igralce Valencie, ki je v letošnji končnici že izločila oba španska evroligaša, Barcelono in Baskonio, odraža predvsem odlično kroženje žoge, s katerim so tudi tokrat zmedli slabo obrambo Reala in pogosto prihajali do povsem neoviranih metov. Na koncu so bili prepričljivo boljši od nasprotnikov v vseh pomembnejših statističnih kategorijah ter bodo s podobno igro že v petek doma imeli odlično priložnost, za osvojitev naslova španskih prvakov, kar bi vsekakor bila prvovrstna senzacija.
Kategorija: 
Oznake: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.