Warriorsi še drugi zapored zanesljivo premagali Cavalierse (132:113

5. Junij 2017 - 8:47 -- Matej Petek

Moštvo iz Oaklanda, pri katerem se je na klop vrnil trener Steve Kerr, se sedaj podaja v Cleveland z lepo popotnico in zanesljivim vodstvom v finalni seriji. Kljub temu, da so se branilci naslova tokrat bolje upirali domačemu moštvu, je to v zadnji četrtini že precej pred zaključnim sodikovim žvižgom, ustvarilo nedosegljivo razliko in odločilo srečanje.

Cleveland je igral precej bolje kot na prvi tekmi ter skozi prve 3 četrtine ves čas dihal za ovratnik Golden Statu, toda njihovi nosilci so zopet predstavljali prevelik zalogaj za obrambo gostov. Tokrat je odlično srečanje odigrala celotna “velika četverica” Warriorsov, tudi Klay Thompson, ki je odlično obrambo tokrat nadgradil še z lepo predstavo v napadu, kjer je skupaj s Kevinom Durantom in Stephom Curryjem v obup spravljal obrambo gostov.

Cleveland je Golden Statu ukradel kar 15 žog in s tem izdatno pripomogel k 20 izgubljenim žogam domačega moštva, ki je zaradi tega od gostov prejelo 23 točk. Toda kljub številnim izgubljenim žogam domačinov in boljši obrambi gostov, so Cavaliersi tudi tokrat morali na koncu priznati poraz. LeBron James je po tekmi povedal, da so “Bojevniki” z Durantom povsem drugačno moštvo, kot tisto, s katerim so se spoprijeli lani. James se letos namreč v obrambi ne more sprostiti niti za trenutek, saj mu nasproti stoji Kevin Durant, po mnenju mnogih drugi najboljši igralec lige.

Durant je ta status še enkrat več potrdil z novo izjemno predstavo, v kateri je Cavaliersom nanizal 33 točk (met 13/22, 4/8 za 3), 13 skokov, 6 podaj, 5 blokad in 3 ukradene žoge. Blestel je na obeh straneh parketa in se odlično dopolnjeval s Stephom Curryjem, ki je v statistiko vpisal trojni dvojček in zbral 32 točk (met 7/17, 4/11 za 3), 10 skokov in 11 podaj (8 izgubljenih žog). Že omenjeni Thompson (22 točk, met 8/12, 4/7 za 3, 7 skokov) in Draymond Green (12 točk, met 4/8, 3/6 za 3, 6 podaj, 6 skokov) pa sta s standardno odlično obrambo in tokrat tudi dobrim napadom, dodala izjemno pomemben delež k visoki zmagi.

V vrstah gostov je blestel najboljši igralec lige, ki je izjemni statistiki v finalih lige NBA dodal še en trojni dvojček ter se po številu le-teh izenačil z Magicom Johnsonom. James je za osmi trojni dvojček v finalih lige NBA zbral 29 točk (met 12/23, 1/3 za 3), 11 skokov, 14 podaj in 3 ukradene žoge. Tudi Kevin Love je nadaljeval z odlično igro v letošnji končnici ter zbral 27 točk (met 12/23, 2/7 za 3) in 7 skokov. Zopet pa je slabše srečanje odigral Kyrie Irving, ki je za 19 točk potreboval 23 metov (met 8/23, 2/6 za 3), temu pa dodal še 7 podaj (3 izgubljene žoge). Serija se sedaj seli v Cleveland. Bodo Cavaliersi tam zaigrali bolje?

Vsi vrhunci srečanja

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.